Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nazare: Ratificarea de către Parlament a Deciziei privind sistemul de resurse proprii al UE este o condiţie necesară

Guvernul Romaniei
Alexandru Nazare

Ratificarea de către Parlament a Deciziei (UE, EURATOM) 2020/2053 a Consiliului din 14 decembrie 2020 privind sistemul de resurse proprii al Uniunii Europene este o condiţie necesară pentru operaţionalizarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi obţinerea sumelor pentru prefinanţare, inclusiv cele care revin României, a scris miercuri, pe Facebook, ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.

"Orice întârziere nu face decât să ţină în loc reformele şi investiţiile din PNRR, care sunt atât de necesare României", a menţionat Alexandru Nazare.

Şeful de la Finanţe a subliniat că "întreaga Uniune Europeană este astăzi cu ochii pe ţara noastră" şi urmăreşte cu interes votul din Parlamentul României pentru ratificarea documentului care permite demararea instrumentului de redresare NGEU şi a Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă, de 750 miliarde de euro, la nivel european, informează Agerpres.

"22 de state membre au ratificat deja acest document. Acum este momentul ca România să arate solidaritatea faţă de Europa şi să ne onorăm, cu demnitate şi responsabilitate, sarcina care ne revine, în calitate de stat membru, pentru reuşita acestui proiect comun. Ratificarea de către Parlament a Deciziei (UE, EURATOM) 2020/2053 a Consiliului din 14 decembrie 2020 privind sistemul de resurse proprii al Uniunii Europene este o condiţie necesară pentru operaţionalizarea PNRR şi obţinerea sumelor pentru prefinanţare, inclusiv cele care revin României. (...) Am speranţa şi încrederea că întreaga clasă politică reprezentantă în Parlament va înţelege importanţa acestui vot, atât pentru ţara noastră, cât şi pentru întreaga Uniune Europeană şi va acţiona în consecinţă, indiferent de culoarea politică", a mai notat Nazare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.