Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NBA a adoptat noi reguli privind simularea şi contestările de arbitraj

NBA

Proprietarii echipelor din liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) au aprobat, marţi, schimbări de regulament începând cu viitorul sezon competiţional, prin introducerea unei sancţiuni împotriva simulărilor în cursul unui meci şi extinderea posibilităţii pentru antrenori de a contesta o decizie a arbitrilor, informează AFP, potrivit Agerpres.

Comitetul de competiţie al NBA, care cuprinde jucători, antrenori, arbitri, proprietari de cluburi, conducători de echipe şi reprezentanţi ai National Basketball Players Association, a recomandat în unanimitate aceste două schimbări în consiliul proprietarilor de cluburi.

Noua regulă de "flopping", adoptată cu titlu experimental pentru un sezon, stipulează că atunci când un arbitru cheamă un jucător pentru un "flop" - o acţiune care vizează deliberat obţinerea unei greşeli de arbitraj asupra unui alt jucător, exagerând o căzătură de exemplu - jucătorul vinovat va primi un fault tehnic şi echipa adversă va beneficia de o aruncare liberă.

Totodată, un jucător nu va putea fi eliminat din meci pentru că a comis o greşeală de "flopping".

Arbitrii nu vor fi obligaţi să oprească jocul pentru a semnala simularea, care va permite echipelor care au o oportunitate ofensivă să continue până la următoarea oprire a jocului. De asemenea, arbitrii vor putea desemna în acelaşi timp un fault şi o violare de "flopping" la aceeaşi fază de joc.

NBA va continua în paralel să recurgă la sistemul de avertizare, urmat de amenzi după meciuri, care însă a fost rar utilizat de la introducerea sa în 2012.

De altfel, antrenorii vor avea posibilitatea să conteste o decizie arbitrală pentru a doua oară dacă prima lor contestaţie a fost validată după o analiză în reluare a fazei.

Echipele vor putea, totodată, continua să utilizeze timpii morţi pentru a declanşa o contestaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.