Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NBA - Nike a pus capăt colaborării cu Kyrie Irving

frbaschet.ro
baschet final four
"Kyrie Irving nu mai este un sportiv Nike", a declarat un purtător de cuvânt al mărcii americane.

Pe 27 octombrie, Irving a postat pe conturile sale de Instagram şi Twitter afişul "Hebrews to Negroes: Wake Up Black America" şi link-uri către site-ul Amazon care permitea închirierea sau cumpărarea acestui film care conţine, printre altele, un citat atribuit lui Adolf Hitler şi care neagă realitatea Holocaustului.

Ulterior, baschetbalistul şi-a cerut scuze, afirmând că "nu este antisemit şi nu a fost niciodată". "Nu am niciun fel de ură în inima mea pentru evrei sau pentru oricine care se identifică ca evreu", a adăugat el într-un interviu exclusiv pentru SportsNet New York (SNY), pe 19 noiembrie.

Echipa Brooklyn Nets l-a suspendat la momentul respectiv pentru cel puţin cinci meciuri pe Irving, fără ca acesta să primească salariu.

Nets i-a cerut totodată jucătorului să contacteze comunitatea evreiască pentru a înţelege mai bine amploarea mesajelor pe care le-a postat pe reţelele de socializare. Irving a descris discuţiile respective ca fiind emoţionante şi importante, susţinând că a învăţat multe.

"Nu a fost uşor, unele (discuţii) au fost dureroase (...) dar asta mi-a oferit o perspectivă mai bună", a explicat jucătorul.

În cele din urmă, Kyrie Irving a revenit în echipa lui Nets pe 20 noiembrie, după ce a executat o suspendare de opt meciuri.

Coordonatorul de joc în vârstă de 30 de ani, născut în Australia, a fost selecţionat de şapte ori pentru All-Star Game şi are în palmares un titlu de campion al NBA, cucerit în 2016 cu echipa Cleveland Cavaliers.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.