Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NBA - Numărul 6 purtat de legendarul Bill Russell a fost retras definitiv

NBA
De altfel, toţi jucătorii vor purta un ecuson comemorativ pe tricou şi fiecare parchet al celor 30 de echipe va afişa un logo special, în formă de treflă.

Pentru prima oară, un număr de tricou va fi retras definitiv din întregul NBA, ceea ce înseamnă că el nu va mai fi atribuit niciodată vreunui alt jucător. Cei care îl poartă deja, cum este cazul lui LeBron James, vor putea totuşi să-l păstreze.

"Succesele inegalabile ale lui Bill Russell pe terenuri şi activismul său în favoarea drepturilor civice merită să fie onorate de manieră unică şi istorică", a declarat Adam Silver, comisarul ligii.

"Retragerea permanentă a numărului 6 din toate sălile echipelor din NBA garantează faptul că extraordinara carieră a lui Bill va fi mereu recunoscută", a adăugat el.

Bill Russell, legenda baschetului american, de 11 ori campion al NBA cu echipa Boston Celtics, a încetat din viaţă la finele lunii iulie la vârsta de 88 de ani.

Primul jucător de culoare care a atins statutul de superstar în NBA, Russell are în palmaresul său şi o medalie olimpică de aur, cucerită în 1956. El a fost, de asemenea, primul american de culoare care a antrenat o echipă în campionatul profesionist nord-american de baschet, aflându-se la cârma lui Boston Celtics din 1966 până în 1969.

Cunoscut mai ales pentru calităţile sale defensive, jucătorul de 2,08 m a evoluat în întreaga carieră în NBA, din 1956 până în 1969, sub culorile lui Boston Celtics, cu care a disputat 12 finale şi a cucerit 11 titluri, un record pentru un sportiv din marile ligi profesioniste americane, la egalitate cu Henri Richard din liga de hochei pe gheaţă (NHL).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.