Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ne doare-n spuma mării de englezi, să nu fim ipocriți!

alexandru petria

Brexitul a născut o furtună pe internet, și mă refer doar la cel românesc, de parcă referendumul din U.K. ar fi fost despre alegerile parlamentare autohtone. Patimi cât abisurile Pacificului, manipulare din rărunchi, aere de suficiență de ai crede că toți bizonii mioritici se pricep ce și cum e cu construcția europeană, ariile ultracunoscute prin fascismul lor, de oameni de grotă îmbrăcați în costum, că bătrânii, cei din provincie și oamenii de la țară votează anapoda.

Dacă englezii optau pentru rămânere, era perfect, erau numiți înțelepți, nu proști ca acum.

Cei mai vehemenți sunt intelectualii care au cântat cu ardoare la fluierul lui Băsescu cât a fost la putere, opinează despre necesitatea repetării referendumului, despre cum parlamentul britanic ar trebui să nu țină cont de el, fiindcă nu este reprezentativ. Citind astfel de texte, nu m-a umplut decât scârba. Dialogul cu cretinii e zadarnic, n-am chef și timp de irosit. Un referendum este unealta fundamentală a democrației, numai în România este posibil să nu fie luat în considerare, cum s-a întâmplat, de fapt, cu concursul șefilor U.E., nealeși direct de nimeni, deci cu slabă reprezentativitate democratică. Insularii au optat legal cum au vrut, e treaba lor. E altceva că ne afectează decizia, că nu ne convine, că nu ne coincid interesele.

Hai, să terminăm cu bla-bla-urile, ne doare în spuma mării de englezi! Ne dor suflețelele de noi înșine, pentru slujbele de acolo, pentru dreptul la liberă circulație prin Regat. Credeți că briților le-a convenit când le-am trimis pe cap cohorte de cerșetori, hoți și curve, pe lângă specialiștii câți sunt? Ideea cu ieșirea lor din U.E. a fost cauzată cu siguranță și de scursurile deversate cu larghețe dinspre București.

Dacă Brexitul n-o să producă reformarea structurală a Europei, dacă toți trăitorii pe continent n-o să conștientizăm că situația din prezent este inacceptabilă din perspectiva multor popoare, inclusiv al nostru, privit de servitor care trebuie să se mulțumească cu umilința, U.E. are viitorul spulberat.

Hai să nu mai fim ipocriți și să vedem ce e într-adevăr de făcut!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.