Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ne plângem de orice, dar nu și morții: România deține recordul negru al deceselor din cauza accidentelor rutiere

ISU Cluj
accident auto

România a avut anul trecut cea mai mare rată din Uniunea Europeană a deceselor cauzate de accidentele rutiere: 93 la 1 milion - potrivit datelor oficiale. În acest context, astăzi la Guvern a avut loc prezentarea Programului național de educație pentru siguranță, realizat de Asociația EDIT - o organizație neguvernamentală.

Programul "Educație pentru siguranță", realizat de Asociația EDIT, a fost creat ca o soluție pentru a preveni numărul accidentelor rutiere de pe șoselele românești. În cadrul proiectului au ieșit la iveală date îngrijorătoare: în fiecare zi, la noi în țară au loc accidente care se soldează cu cel puțin cinci morți și 22 de răniți grav, transmite romania-actualitati.ro.

Numai în anul 2019, de exemplu, aproximativ 41.000 de persoane au murit sau au fost grav rănite în urma coliziunilor de pe șosele, iar șase din 10 șoferi care au produs un accident pe fondul consumului de alcool aveau sub 35 de ani. Tocmai din acest motiv, este important ca cei mici să învețe încă de pe băncile școlii educația rutieră.

Mai mult, dintre cei 1,7 milioane de elevi români, doar 10.000 știu să acorde primul ajutor; destul de îngrijorător. Până nu vom avea o educație a siguranței în școli, statul român va cheltui aproximativ 3 miliarde de euro cu victimele rezultate din accidentele rutiere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.