Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nea Mitică de la Ligă a dat declarații în dosarul „Scandalul de la Antene”: Mi-au cerut șpagă

dumitru dragomir catuse

Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al LPF, a fost audiat miercuri la Curtea de Apel Bucureşti, unde s-a judecat un nou termen în dosarul „Scandalul de la Antene” în care omul de afaceri Dan Voiculescu şi fiica acestuia, Camelia, au fost trimişi în judecată pentru complicitate la şantaj.

Citește și: Un jurnalist, director de ziar, arestat pentru 30 de zile

Dumitru Dragomir este unul dintre personajele-cheie în acest şantaj, după ce directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, i-ar fi ameninţat pe reprezentanţii RCS-RDS că va da publicităţii un contract de asociere între RCS-RDS şi o firmă a lui Dumitru Dragomir, Bodu SRL, prin care fostul şef al Ligii deţine restaurantul Crystal Palace Ballroms.

În urma acestui contract, firma lui Dragomir ar fi primit 1,7 milioane de euro, în 2010, perioadă în care RCS-RDS obţinea drepturile de difuzare a meciurilor din Liga 1.

Citește și: Cât de penibil?! Andreea Paul Vass a recunoscut că a mințit și că nu a născut sâmbăta

Fostul şef al LPF a fost audiat miercuri în acest dosar de magistraţii de la Curtea de Apel. Potrivit adevarul.ro, Dumitru Dragomir a dat detalii şi despre o mită pe care comisarii Gărzii Financiare i-ar fi cerut-o atunci când au ridicat un contract. El a arătat că în 2012 a fost un control al Gărzii Financiare la Bodu SRL. La control s-ar fi întâmplat nişte lucruri pe care iniţial nu le-a spus, dar acum s-a hotărât să le spună. "Am jurat cu mana pe Biblie. Cei de la Garda Financiară au cerut originalul contractului de asociere intre RCS-RDS şi Bodu", a spus Dragomir care a explicat că toată lumea ştia că RCS-RDS era interesată de clădirea Bodu, potrivită pentru un studio de televiziune.

Citește și: Digi24 a dat afară o prezentatoare: L-a întrebat pe Marian Munteanu dacă a fost la Mineriadă/VIDEO

În timpul controlului ar fi venit la Dragomir directoarea economică de la Bodu şi i-ar fi spus că unul dintre cei de la Garda Financiară ar fi cerut 5.000 de euro sau dolari. "Am întrebat dacă este totul în regulă şi că era totul în regulă. Banii erau ca ei să nu mai vină în control. M-am dus la el şi le-am spus că le dau o cafea, o masă, dar bani niciodată. Echipa de control a luat originalul contractului, fără a încheia un proces verbal în acest sens. Actul respectiv a fost încheiat ulterior", a povestit fostul şef al LPF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.