Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ - SOV sare în apărarea noului ministru al Cercetării: 'M-am săturat să aud cum oameni valoroși sunt călcați în picioare de tot felul de nulități'

www.romaniatv.net
Sorin Ovidiu Vântu

Din spatele gratiilor, fostul mogul Sorin Ovidiu Vîntu sare în apărarea noului ministru al Cercetării Nicolae Hurduc după valul de critici din spațiul public. „M-am săturat să aud cum oamenii valoroși care decid să se implice în speranța de a construi ceva sunt călcați în picioare de tot felul de nulități”, este mesajul tranșant al fostului mogul pe Facebook.

„De curând PSD a numit la Ministerul Cercetării un om de știință. Un chimist. Pentru că tot ce este PSD-ist trebuie batjocorit, nici asta n-a scăpat. Și pe bună dreptate. Într-un interviu individul și-a permis să comită un sacrilegiu de neiertat pentru un om de știință, punând la îndoială proveniența noastră, adică a speciei umane. Punând la îndoială teoria unui savant autentic, adică a lui Charles Darwin. Cine-i ăsta pe lângă Darwin? Cum de-și permite să pună la îndoială primata primordială care, primind cu grație și pioșenie sămânța primatului primordial, ne-a gestat și apoi ne-a slobozit în lumea asta minunată? Nici nu știi, generație, cât m-am “bucurat” văzând cum experți autentici în teoria evoluționismului, antropologi evoluționiștii și jurnaliști, prea mândri de originea lor ca cineva să le-o pună la îndoială, l-au călcat pe neobrăzat în picioare. Cum de și-a permis chimistul ăsta de doi bani, și PSD-ist pe deasupra, să le conteste calitatea de primate?

Cam asta este ceea ce ai văzut și ți s-a spus până acum, generație, după ce s-a anunțat numele celui propus pentru Ministerul Cercetării. Îmi voi lua libertatea de a-ți prezenta lucrurile dintr-o perspectivă normală.

Vicepreședintele Parlamentului European, REACȚIE EXPLOZIVĂ la demiterea lui Augustin Lazăr: Unii au talentul de a răsturna lucrurile cu fundul în sus

Dat fiind faptul că am fost întotdeauna convins că învățatul și cercetarea sunt cei doi aliați care susțin dezvoltarea, cultura și civilizația unei nații, am fost curios să știu cine-i personajul propus pentru acest portofoliu. Aflând că este din Iași, mi-am sunat un foarte bun prieten de acolo, care face parte din aristocrația intelectuală a târgului. Cu această ocazie am aflat că domnul Hurduc este un personaj extrem de agreabil, un om de știință autentic, profesor universitar respectat în egală măsură de studenți și de colegi. A fi respectat în mediul universitar ieșean de către profesori universitari este o performanță care este doar la îndemâna valorilor autentice, verificate și confirmate în mulți ani de zile. Acolo nu este suficient faptul că ai ajuns profesor universitar. Îți trebuie ani de muncă, de lucrări recunoscute pe plan internațional și de o conduită morală impecabilă pentru a fi acceptat și respectat de către acea aristocrație universitară.

Dacă te întrebi, generație, ce m-a apucat să iau apărarea cuiva care nu-mi este apropiat, pe care nu-l cunosc decât din descrierea unui prieten, îți voi răspunde că m-am săturat să aud cum oamenii valoroși care decid să se implice în speranța de a construi ceva sunt călcați în picioare de tot felul de nulități. M-am săturat până peste cap să aud valorile României omagiate doar după moarte și ignorate sau călcate în picioare în timpul vieții.

Băi generație, trebuie să acceptam că sunt oameni mult mai deștepți decât noi în țara asta, oameni care ne pot ajuta pe toți să ieșim din rahatul în care se dorește de către dușmanii noștri să rămânem.

Infamantele fapte de care este acuzat dl Hurduc sunt acelea că și-a permis să se îndoiască, să găsească altfel și să viseze. Omenirea a ajuns astăzi la nivelul tehnologic pe care-l vezi grație visătorilor. Toate minunile tehnice pe care le folosești sau le vezi astăzi, întâi au fost visate. Visătorii sunt cei care fac o nație să vibreze și să spere. Einstein, unul dintre marii visători ai omenirii, a spus că dacă vom reuși vreodată să depășim viteza luminii, am putea prinde din urmă luminile de la uriașul incendiu al Romei, declanșat de dementul împărat. Dacă ar fi spus asta în România zilelor noastre, ar fi fost mai nebun decât Nero și mai prost decât Țuțuianu și Andrușcă la un loc.

Tragedii în lanț : Șoferul unui tir care a provocat un accident cu 5 răniți s-a spânzurat

OK, dacă te-ai clarificat cât de cât asupra modului în care trebuie să te informezi mai întâi asupra unui personaj și abia apoi să-l cataloghezi, hai să vedem și ce anume i-a oripilat pe idioții care-l batjocoresc. Profesorul Hurduc a afirmat că nu crede că omul se trage din maimuță, ci că provine din viitorul unui univers paralel. Faptul că omul se trage din maimuță a fost lansat de către Charles Darwin în celebra lucrare “Originea speciilor”. Teoria evoluționistă are, fără îndoială, meritele și adevărurile ei, dar partea cu originea speciei umane naște și astăzi vii controverse printre oamenii de știință din varii domenii. Au apărut de-a lungul timpului și alte teorii la fel de controversate și care se bazează pe fapte, interpretări și descoperiri concrete. Cea mai cunoscută dintre ele este cea a lui Erich von Däniken, expusă în savuroasa lucrare “Amintiri despre viitor” și care a alimentat fantezia unei întregi generații planetare.

Mi-ar plăcea, generație, să-ți vorbesc despre teorii privind călătoria în timp, universuri paralele, existența vieții pe alte mii de planete din universul perceput, despre dimensiuni pe care creierul nostru nu este antrenat să le perceapă, despre uriașe civilizații galactice dar, din nefericire, Facebook-ul nu este încă și pentru așa ceva.

Asta n-ar trebui să te împiedice totuși să visezi că încă din timpul vieții tale te vei întâlni cu ființe gânditoare din alte lumi, din alte universuri, sau că strămoșii tăi aflați undeva prin Cassiopeia vor veni să te aducă acasă. Noi știm despre acest univers sau despre apariția oamenilor pe Pământ cam tot atât cât știe un scalar despre acvariul în care trăiește.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.