Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NEAȘTEPTAT Specialiștii au descoperit DIETA care vă scapă de migrene

www.hotnews.ro
durere de cap, lovitură la cap

Experţii în domeniul sănătăţii solicită mai multe cercetări privind dieta şi migrenele, după ce medicii au dezvăluit că un pacient care suferea de dureri de cap severe de peste un deceniu le-a eliminat complet după ce a adoptat o dietă bazată pe plante. Acesta a încercat medicamente prescrise, yoga şi meditaţie şi a eliminat alimentele care puteau declanşa migrenele în încercarea de a reduce severitatea şi frecvenţa durerilor de cap, dar nimic nu a funcţionat. Migrenele au făcut aproape imposibilă desfăşurarea activităţii sale profesionale, a spus el.

Dar, la o lună după ce a început o dietă bazată pe plante, care includea multe legume cu frunze de culoare verde închis, migrenele sale au dispărut, potrivit The Guardian. Bărbatul nu a mai avut o migrenă de mai bine de şapte ani şi nu-şi mai aminteşte când a avut ultima dată o durere de cap. Cazul a fost raportat în revista BMJ Case Reports.

Medicii din SUA care l-au tratat pe acesta au sugerat că ar merita să se adopte o dietă bazată pe plante pentru a atenua simptomele migrenei cronice. Dar alţi experţi independenţi au avertizat că, deoarece studiul a raportat un singur caz, este imposibil să se generalizeze rezultatul şi nu ar trebui să fie considerat ca o soluţie pentru toate persoanele cu migrene.

Peste un miliard de oameni din întreaga lume suferă de migrene. În timp ce medicamentele pot ajuta la prevenirea şi tratarea acestora, un număr tot mai mare de dovezi sugerează că dieta poate oferi, de asemenea, o alternativă eficientă, fără efectele secundare asociate cu unele dintre medicamente, au declarat autorii studiului.

Scriind în BMJ Case Reports, pacientul în vârstă de 60 de ani, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a declarat: „Înainte de a-mi schimba dieta, sufeream de şase până la opt migrene debilitante pe lună, fiecare dintre ele durând până la 72 de ore. În majoritatea zilelor, fie aveam o migrenă, fie mă recuperam după una". După 12 ani de migrene, nimic nu făcuse diferenţa. „Eram disperat", a spus el.

Cu şase luni înainte de a fi îndrumat către o clinică de medicină a stilului de viaţă din New York, migrenele bărbatului deveniseră cronice, apărând între 18 şi 24 de zile pe lună.

„Cu toate acestea, în decurs de o lună după ce am început o dietă bazată pe plante densă în nutrienţi, care includea în primul rând multe legume cu frunze de culoare verde-închis, fructe, fasole, fulgi de ovăz şi un smoothie verde zilnic, am reuşit să renunţ la ambele medicamente. Acum, medicamentele pentru migrene au expirat, iar eu nu am mai avut migrene de şapte ani. Nici măcar nu-mi amintesc ultima dată când am avut o durere de cap. Nu mai sunt un prizonier în propriul meu corp. Mi-am recăpătat viaţa".

Autorii raportului l-au sfătuit pe bărbat să adopte dieta Low Inflammatory Foods Everyday (Life), o dietă bazată pe plante, cu alimente integrale şi densă în nutrienţi. Aceasta include consumul a cel puţin 142 g de legume cu frunze verzi închise crude sau gătite în fiecare zi, consumul unui smoothie verde de 946 ml pe zi şi limitarea aportului de cereale integrale, legume cu amidon, uleiuri şi proteine animale, în special lactate şi carne roşie.

În decurs de două luni, frecvenţa atacurilor de migrenă a scăzut la doar o zi pe lună. De asemenea, durata şi severitatea atacurilor se diminuaseră. După trei luni, migrenele sale au încetat complet. Acestea nu au mai revenit de peste şapte ani.

Dr. Duane Mellor, dietetician autorizat şi cadru didactic superior la şcoala medicală a Universităţii Aston, a declarat că raportul este "interesant", dar "nu poate fi luat ca o soluţie pentru toate persoanele cu migrene". „Dieta care a fost folosită a fost una care este în mare parte în conformitate cu recomandările dietetice ale multor ţări şi a inclus consumul mai multor legume - în special legume cu frunze verzi-închise”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.