Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NEAȘTEPTAT Spre ce investiții s-au orientat românii cu bani în anul pandemiei

investitii

În anul 2020, piața românească de investiții în start up-uri a continuat să crească, investițiile în start up-uri locale atrăgând cu 50% mai mult capital românesc față de 2019, arată un studiu realizat de How to Web.

Potrivit unui comunicat al How to Web, chiar dacă 2020 a fost un an plin de incertitudini, ele nu s-au resimțit pentru piața de investiții. După o perioadă scurtă de inactivitate la începutul pandemiei (martie/aprilie), fondurile de investiții și investitorii au început să direcționeze tot mai mult capital către zona de start up-uri, conform Mediafax.

Citește și: Psihiatrul Gabriel Diaconu îl NIMICEȘTE pe Vlad Voiculescu: S-a COCOȚAT pe cadavre și suferință. Traficul de medicamente e o infracțiune

Conform raportului Romanian Venture Report 2020, au avut loc 58 de investiții în valoare de 30,39 milioane de euro, acestea reprezentând o creștere de 6% a volumul de investiții și de 51% a numărului de tranzacții față de 2019.

Numărul de start up-uri care au primit o investiție pentru prima dată s-a dublat în 2020 față de 2019, de la 18 la 39, iar suma totală a crescut de la 5.65 milioane la 13.92 milioane de euro. Valoarea medie a unei investiții primite de un start up aflat la început de drum a crescut la 357.000 de euro, o creștere de 12% față de 2019.

„Antreprenorii care își lansează acum un start up au mult mai multe șanse de a fi finanțați datorită capitalului local. Traiectoria UiPath, profesionalizarea grupurilor de angel investors precum TechAngels și TAN, precum și apariția platformelor de equity crowdfunding precum Seedblink au crescut încrederea și interesul investitorilor locali. În 2020, investitorii locali au participat la toate rundele de investiții, crescând valoarea totală investită cu 50% față de 2019”, a declarat Bogdan Iordache, fondator al How to Web.

O parte dintre startup-urile locale, precum TypingDNA, Deepstash sau Soleadify, au reușit să atragă și capital internațional, un element de validare important al investițiilor locale.

How to Web este una dintre primele și cele cele mai importante conferințe de tehnologie și inovație din Europa. Lansată în 2010, How to Web a contribuit la adoptarea startup culture în România și CEE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.