Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NEAȘTEPTAT - Transportatorii rutieri intervin în războiul Iohannis-Guvern: Președintele, somat să îl revoce de urgență pe Lucian Șova

klaus iohannis semneaza decrete

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) îi cere președintelui Klaus Iohannis să îl revoce pe ministrul demisionar, Lucian Șova, de la Ministerul Transporturilor.

“Îl rugăm pe domnul președinte, Klaus Iohannis, să nu prelungească situația de la Ministerul Transporturilor, după ce am reușit să vedem demisia lui Lucian Șova. Transportatorii cer de câteva luni demisia acestui ministru zero al Transporturilor, care nu a făcut nimic pentru transportatori, care și-a servit doar grupurile de interese sau pe cele personale și pentru care minutul costa prea mult pentru a merge pe șantierele din țară sau pentru a sta de vorbă cu noi. Acum, ca ministru demisionar, nu înțelegem de ce face paradă în fiecare zi. Are cumva de recuperat minute, ore, zile, sau chiar luni de zile în care nu a făcut absolut nimic pentru Transporturi?”, a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR, potrivit unui comunicat de presă remis marți MEDIAFAX.

COTAR și toți ceilalți transportatori din țară au cerut demisia ministrului Lucian Șova, al cărui minut de muncă este foarte scump, "pentru că a menținut pirateria și a-ncercat să forțeze emiterea unui ordin de ministru, pentru a favoriza anumite grupuri de interese".

George Soros, luat la țintă de Erdogan - Fundaţia pentru o Societate Deschisă se retrage din Turcia

Transportatorii îl acuză pe Lucian Șova că s-a remarcat prin patru lucruri, de la preluarea mandatului: 1. lipsa totală de comunicare cu transportatorii rutieri autorizați; 2. continuarea susținerii pirateriei, prin menținerea modificărilor legislative pe care le-a introdus în 2015; 3. măsurile luate împotriva transportatorilor și 4. promovarea activității neautorizate și nelicențiate de transport rutier.

Fost boxer medaliat în anii '70 și bătăuș al Securității, mort în condiții mizere. Disidentul Paul Goma: 'I-am ars un pumn din toate puterile în stomac'

"Haosul creat de acest ministru pe piața transporturilor de persoane a-nceput încă din 2015, când a introdus sintagmele „în mod repetat” și în „în mod permanent” în legea 38/2003, astfel încât cei care fac transport neautorizat să nu mai poată fi sancționați, dacă sunt prinși în trafic. Anul acesta, Lucian Șova a mai scos din joben un ordin prin care să modifice regulile de atribuire a licențelor de transport rutier de persoane, fără să existe un studiu la nivelul întregii țări, privind nevoile de deplasare ale oamenilor, document care ar trebui să stea la baza unui program de transport pentru deschiderea pieței de transport din România. Reglementarea pieței de transport de persoane trebuie să fie reglementate prin lege, nu printr-un ordin de ministru, așa cum încerca Lucian Șova. Transportul public de persoane a fost pus la ruleta rusească a ministrului Transporturilor, Lucian Șova, în tot acest timp", transmite Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR).

Lucian Șova a anunțat, săptămâna trecută, că și-a depus demisia din funcția de ministru al Transporturilor, însă președintele Klaus Iohannis a precizat că nu va lua nicio decizie până după data de 1 decembrie. PSD o propune la Transporturi pe Lia Olguța Vasilescu, în locul lui Lucian Șova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.