Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Neamț: 13 hectare de terenuri cu vegetaţie uscată au ars la sfârşitul săptămânii trecute

ziuaconstanta.ro
incendiu vegetatie

Aproape 13 hectare de terenuri cu vegetaţie uscată au ars la sfârşitul săptămânii trecute, în urma a cinci incendii produse în judeţul Neamţ, a declarat, luni, presei, purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, sublocotenentul Adrian Rotaru, potrivit Agerpres.

Două dintre incendii s-au produs în municipiul Piatra-Neamţ iar câte unul la Roman, Bârgăuani şi Girov, iar cauza probabilă de producere a fost focul în spaţii deschise sau fumatul. 

"Reamintim cetăţenilor că arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 de lei", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ.

Citește și: Un bărbat este acuzat de tentivă de omor calificat și distrugere, după ce a incendiat două locuințe pentru a-și ucide iubita

Cel mai grav incendiu de vegetaţie uscată de anul acesta s-a produs pe 18 martie, în localitatea Izvorul Muntelui, atunci când au ars circa 10 hectare de vegetaţie şi litieră după ce un localnic a incendiat un teren pentru a-l curăţa de resturi vegetale. Pompierii au reuşit să stingă incendiul după 6 ore. În acel weekend s-a mai intervenit în alte 17 incendii de vegetaţie uscată şi litieră care au afectat o suprafaţă de aproximativ 32 hectare de teren.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.