Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NEBUNIA continuă în Moldova: Premierul cere DEMISIA șefului de la ANTICORUPȚIE

CNA

Premierul Valeriu Streleț a înaintat vineri către președintele țării, Nicolae Timofti, o scrisoare privind demiterea directorului Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru.

Streleț își motivează decizia prin faptul că CNA nu și-a făcut corect treaba în perioada în care a fost condus de către Chetraru.

Vezi și: VIDEO incredibil Cum a fost arestat fostul premier al Moldovei: Sute de mascați și armată

„În capul listei de motive este invocat faptul că indiferent de statistica triumfalistă care este prezentată de domnul Chetraru în privința activității CNA și eventuale aluzii că ar exista anumite ingerințe politice, cu toate că pot să declar că niciodată nu i-am dat indicații domnului Chetraru, indicele percepției corupției continuă să fie într-o continuă creștere”, a declarat Valeriu Streleț.

Premierul a mai acuzat faptul că CNA a adoptat o „strategie discreționară și selectivă în procesul de combatere a corupției, soldată cu un randament foarte redus”.

„Un element important este abordarea selectivă în dosarul investigării fraudelor de la BEM. Principalul învinuit continuă să fie în libertate, mai ales în contextul acestui autodenunț prin care principalul învinuit recunoaște că a comis un act de corupere activă”, a mai precizat Valeriu Streleț.

În final, prim-ministrul și-a manifestat speranța ca președintele Timofti să dea curs solicitării sale.

Vezi și: Cozmin Gușă anunță APOCALIPSA: De azi înainte ne putem aștepta la orice

******

Procurorul general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin a cerut ieri ridicarea imunității parlamentare a deputatului liberal-democrat, Vlad Filat, fost  premier.

Potrivit lui Corneliu Gurin liderul PLDM a comis o crimă gravă. Potrivit Procuraturii, în timpul când era premier, Vlad Filat a extorcat şi a primit de la Ilan Shor bunuri şi servicii ce nu i se cuvin în sumă de 60 de milioane de dolari pentru a oganiza numirea lui Shor în calitate de consul onorific în Federaţia Rusă.

În 2013-2014, Vlad Filat, susţinând că are influenţă asupra anumitor decidenţi, a pretins şi a primit de la Ilan Shor bani servicii şi alte bunuri în sumă de peste 190 de milioane de dolari, scrie publika.md.

Drept reacție, liderul Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova a declarat că acțiunea de astăzi este una regizată și bine pregătită din timp.

„Eu m-am pregătit pentru un asemnea scenariu. Mai ales că se vorbește cum se pregătește Usatîi în fața Parlamentului, dar și demersul lui Gurin. Acest show a fost mult prea scump și gândit mult. Mai bine se venea cu o manieră profesionistă”, a declarat Filat, potrivit unimedia.info.

Liderul PLDM spune martorii în dosarul BEM au fost manipulați și șantajați de către instituțiile controlate de democratul Vladimir Plahotniuc. Liderul PLDM spune că își va demonstre nevinovăția și își îndeamnă colegii să voteze pentru ridicarea imunității sale. Filat spune că în continuare Partidul va fi condus de către prim-ministrul Valeriu Streleț.

Vlad Final a fost prim-ministru al Republicii Moldova în perioada 2009-2013.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.