Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NEBUNIE Facturile românilor la energie eletrică CRESC din nou: PSD anunță că va AMENDA proiectul din Parlament

facturi

Purtătorul de cuvânt al PSD Ştefan Radu Oprea a anunţat că social-democraţii vor depune amendamente la proiectul de lege privind consumatorul vulnerabil. „Este o lege care nu acoperă anul 2021. Termenul de începere este 1 septembrie 2022, deci anul acesta toţi românii care simt deja scumpirea energiei electrice în factură cu cel puţin 18% şi ne anunţă ministrul Popescu că va creşte probabil cu cel puţin încă 10%, toţi aceştia nu vor fi protejaţi sub nicio formă de iarna care vine”, a adăugat senatorul PSD.

„Astăzi, în Senat, a început o dezbatere în comisia economică şi de energie referitoare la o lege care ar fi trebuit să fie de foarte multă vreme pe agenda Guvernului de dreapta, pentru că au anunţat-o începând din 2019. Este vorba despre legea privitoare la consumatorul vulnerabil. Este o lege care nu acoperă anul 2021. Termenul de începere este 1 septembrie 2022, deci anul acesta toţi românii care simt deja scumpirea energiei electrice în factură cu cel puţin 18% şi ne anunţă ministrul Popescu că va creşte probabil cu cel puţin încă 10%, toţi aceştia nu vor fi protejaţi sub nicio formă de iarna care vine. Experimentul Bucureşti, faptul că nu a fost căldură, faptul că nu avem apă caldă, probabil că se va multiplica la nivelul ţării. Dacă va fi căldură, va fi foarte scumpă şi cel mai probabil nu va fi deloc”, a declarat Ştefan Radu Oprea, într-o conferinţă de presă susţinută luni la sediul PSD.

Acesta a adăugat că legea, aşa cum este ea în prezent, este goală de conţinut, de aceea PSD va depune amendamente.

„PSD va veni cu amendamente pentru ca această lege care astăzi este goală de conţinut, pentru că nu prevede valorile cu care ar putea să fie susţinuţi cei care sunt astăzi în sărăcie energetică, consumatorii vulnerabili, şi lasă la latitudinea unui ministru pentru a calcula prin norme, vom veni cu amendamente la lege pentru a reuşi să protejăm într-adevăr pe cei care au nevoie astăzi de protecţia statului român, aceşti consumatori vulnerabili”, a explicat Oprea.

Întrebat care vor fi amendamentele PSD la legea privind subvenţia agentului termic, Oprea a răspuns: „În primul rând, felul în care va fi calculată această subvenţie, pentru că astăzi ea se calculează conform articolului 7.1”.

„În propunerea legislativă va fi calculată şi va fi adoptată prin nişte norme legislative. Ea trebuie să fie foarte clară. Vă aduc aminte că în acest moment nu există buget pentru consumatorul vulnerabil, că PSD constituise deja acest fond, pentru că la ANRE erau peste 600 de milioane din acea taxă pe cifra de afaceri către marii producători din zona de energie. Primul lucru pe care l-a făcut PNL a fost să elimine acest lucru din lege, iar acum finanţarea se spune că va fi făcută din bugetul de stat, neavând o sumă clară, neavând o fişă fiscală foarte clară”, a mai spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.