Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NEBUNIE în fața Parlamentului: peste 15.000 de oameni strigă 'DNA să vină să vă ia!'/ TRANSMISIE LIVE

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam proteste guvern Piata Victoriei

Modificările la legile justiției au scos oamenii în stradă. În Piața Victoriei s-au adunat deja câteva sute de persoane, la ora 18.00, iar de la ora 19.00 vor pleca în marș spre Palatul Parlamentului.

UPDATE: deja sunt câteva mii de persoane în Piața Victoriei. Se strigă ”PSD, ciuma roșie!” sau”Nu vrem să fim o nație de hoți!”

UPDATE: oamenii se mobilizează pentru a pleca în marș spre Palatul Parlamentului, acolo unde vor protesta împotriva Legilor justiției.

UPDATE: câteva mii de oameni au plecat spre Palatul Parlamentului. Coloana de manifestanți se află pe Calea Victoriei, iar coloana este deschisă de un banner mare pe care scrie: ”Nu vrem penali”.

UPDATE: de teama incidentelor, jurnaliștii Antena 3 și-au dat jos siglele de pe microfoane.

UPDATE: Protestatarii s-au oprit la Piața Universității și au ținut un moment de reculegere pentru cei care au murit la Revoluția din 1989. Ulterior, aceștia au cântat imnul României.

UPDATE: conform estimărilor venite de la Jandarmerie, aproximativ 10.000 de oameni protestează în București, dar cifra exactă este greu de determinat pentru că mulțimea este în mișcare.

UPDATE: protestatarii au ajuns în fața Parlamentului. Din estimările presei, sunt peste 15.000 de oameni în fața Parlamentului. Oamenii scandează ”DNA să vină să vă ia”, Justiţie, nu corupţie”, ”Dragnea nu uita România nu-i a ta”, ”Justiţie, nu corupţie”, ”Nu vrem să fim o naţie de hoţi”, ”Jos Guvernul”, ”PSD ciuma roşie”, ”CCR sluga PSD”. ”Ieşiţi din casă dacă vă pasă”, ”Noaptea hoţi, ziua mafioţi”, au steaguri tricolore, suflă în vuvuzele şi bat în tobe.

„Proiectul de modificare la Legilor Justiţiei a ajuns deja în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen. Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei. Numirea procurorilor-şef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistraţi la Preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia”, se arată pe paginile de Facebook ale evenimentelor.

Citeşte şi: CUTREMUR în Ucraina: Băiatul unui ministru, ÎNCĂTUŞAT pentru fapte extrem de grave / VIDEO

Protestatarii se adună în Piaţa Victoriei din Capitală în jurul orei 18.00, iar la 19.00 să plece în marş spre Parlament. Un marş este anunţat şi în Suceava, unde manifestanţii se vor strânge în faţa Prefecturii, pentru ca mai apoi să plece spre sediul PSD.

Alte proteste vor fi organizate în Craiova (Piaţa Mihai Viteazu), Cluj-Napoca (Piaţa Unirii), Galaţi (Prefectură), Târgu Mureş (Prefectură), Iaşi (Piaţa Unirii), Constanţa (Prefectură), Oradea (Piaţa Unirii), Timişoara (Piaţa Victoriei), Sibiu (Piaţa Mare), Braşov (Prefectură), Rădăuţi (Catedrală, cu marş spre Primăria Rădăuţi), Focşani (Piaţa Unirii), Târgu Ocna (Primărie).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.