Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NEBUNIE la bursa americană: Indicii S&P 500 și Nasdaq au atins noi maxime istorice

bursa

Acțiunile americane au urcat puternic vineri, indicii bursieri americani de referință S&P 500 și Nasdaq Composite atingând noi maxime istorice pe fondul unui raport solid cu privire la piața muncii din Statele Unite și per total în contextul unui climat pozitiv pentru activele de risc.

Conform CNBC, ambii indici bursieri au deschis ședința de tranzacționare de vineri la noi maxime, iar la sfârșitul zilei referința pieței americane S&P 500 afișa un câștig de 0,97%, încheind ședința puțin sub pragul de 3.067 de puncte. Indicele sectorului tehnologic, Nasdaq Composite, a urcat cu 1,13%, la 8.386 de puncte, depășind ultimul maximum din iulie.

Citește și: Klaus Iohannis atacă dur PSD: Îi bagă în disperare pe pensionari, venind cu o minciună gogonată

Noile maxime istorice au fost salutate vineri și de președintele american Donald Trump care a motivat că evoluția pieței bursiere demonstrează soliditatea economiei, informează mediafax.ro.

"Datele solide cu privire la piața muncii pentru luna octombrie arată că motorul economiei americane continuă să funcționeze în pofida incertitudinilor globale ridicate. E un semn bun ce indică creștere economică viitoare și faptul că îmbunătățirea condițiilor de pe piața muncii va continua să impulsioneze consumul și încrederea consumatorilor", spune Ryan Detrick, strateg la LPL Financial, citat de CNN.

Citește și: Traian Băsescu îl critică pe Ludovic Orban: A făcut o greșeală fundamentală

Vineri, un raport al Departamentului Muncii a arătat că economia Statelor Unite a creat 128.000 de noi locuri de muncă, peste aşteptările analiştilor ce estimau doar 89.000 de noi locuri de muncă. Totodată, cifrele pentru august și septembrie au fost revizuite pozitiv cu 95.000 de noi locuri de muncă.

În timp ce sectorul manufacturier a fost lovit puternic anul acesta de incertitudinile inerente războiului comercial cu China, economia americană a fost susținută de creșterea salariilor ce a stimulat consumul, care reprezintă circa 70% din produsul intern brut al Statelor Unite. Investitorii au desconsiderat un raport de vineri ce arăta că sectorul manufacturier se află în contracție pentru a treia lună consecutivă.

Citește și: Lovitură pentru Gabriela Firea- A fost depusă plângere penală împotriva sa

Detensionarea relației comerciale dintre Statele Unite și China din ultimele săptămâni au susținut de asemenea raliul acțiunilor americane, care se regăsesc cu aproximativ 3% peste maximele din iulie. Pentru referința S&P 500, aceasta a fost a patra săptămână consecutivă de creșteri, iar pentru Nasdaq a cincea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.