Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nebunie TOTALĂ din cauza OUG care modifică legile justiției - Avocatul Poporului, somat să sesizeze CCR / Se cere demisia lui Victor Ciorbea

Inquam Photos / Octav Ganea
victor ciorbea Inquam Photos

PNL și Organizația de Tineret a PMP îi cer Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională cu privire la OUG care modifică legile justiției. Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, solicită de asemenea Parlamentului să înceapă procedura de revocare a lui Victor Ciorbea.

„Cel care poate sesiza CCR pe OUG împotriva justiției este Avocatul Poporului. PNL îi solicită public Avocatului Poporului să sesizeze CCR în privința acestei ultime lovituri din justiție prin OUG, fiind foarte siguri că o decizie a CCR nu poate să fie decât nefavorabilă acestei ordonanțe, adică să o declare neconstituțională. Singura instituție când Guvernul emite OUG care poate să oprească pentru a fi verificată în privința constituționalității este Avocatul Poporului”, a declarat Raluca Turcan, miercuri, în Parlament, conform Mediafax.

Liberalul solicită Parlamentului demararea procedurii de revocare a lui Victor Ciorbea din funcția de avocat al poporului.

PSD, reacţie rapidă la mesajul de la Cotroceni: 'Un text de campanie în favoarea partidului prezidenţial'

„Avem mici așteptări în privința domnului Ciorbea să sesizeze CCR. De aceea PNL solicită conducerii Parlamentului României din nou demararea procedurii de revocare a lui Victor Ciorbea”, a adăugat Turcan.

Și Organizaţia de Tineret a Partidului Mişcarea Populară a anunțat că vor fi prezenți, miercuri, de la ora 14:00, în fața instituției Avocatului Poporului pentru a picheta și pentru a-i solicita lui Victor Ciorbea să se sesizeze cu privire la ordonanţele care pun justiţia sub controlul PSD.

OUG pentru modificarea legilor justiției și a unor regulamente privind admiterea la INM a fost adoptată, marți, în ședința de Guvern, a anunțat ministrul Justiției, Tudorel Toader. Ministrul a subliniat că propunerile de modificare au venit din partea CSM.

Actul normativ adoptat de Executiv prevede o serie de modificări, precum numirea procurorilor de rang înalt sau chiar atribuțiile șefului Secției de anchetă. Una dintre prevederi arată că șeful Secției de anchetă poate dispune asupra tuturor soluțiilor cu magistrați.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.