Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nebunie totală: Rușii au atacat sistemul energetic din Ucraina cu o mie de rachete

highnorthnews.com
 rachete rusesti

Forţele ruse au tras peste 1.000 de rachete care au vizat reţeaua electrică a Ucrainei, care încă funcţionează în ciuda unor pagube majore, a declarat miercuri agenţia de presă Interfax Ukraine, citată de un înalt oficial, scrie The Guardian.

Volodimir Kudritski, directorul executiv al operatorului de reţea Ukrenergo, a declarat, de asemenea, la o întâlnire organizată de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), că oficialii săi caută în lume echipamentele complexe necesare reparaţiilor. Recent, opt atacuri aeriene ruseşti asupra infrastructurii au deteriorat grav reţeaua şi au dus la întreruperi de urgenţă şi planificate în întreaga ţară.

Interfax Ucraina l-a citat pe Kudritski spunând: "Aceste atacuri reprezintă cea mai mare lovitură pentru o reţea electrică pe care umanitatea a văzut-o vreodată. Peste 1.000 de obuze şi rachete au fost trase asupra instalaţiilor şi liniilor electrice, inclusiv substaţii". Ucraina are probleme cu producţia de energie electrică, chiar dacă consumul este în scădere, între 25% şi 30%, faţă de dinainte de război.

Sistemul încă funcţionează, este integrat, nu rupt sau deconectat”, a spus Kudritski.

Preşedintele Volodimir Zelenski a spus că Ucraina creşte oferta de energie electrică în fiecare zi, dar a remarcat probleme în Kiev şi în alte câteva regiuni.

"Nu trebuie să uităm... că este imposibil să restabilim 100% din sistemul energetic, aşa cum era înainte de începerea terorii energetice ruseşti", a spus el în alocuţiunea de seară. "Este nevoie de timp. De aceea, întreruperile programate continuă în majoritatea oraşelor şi raioanelor", a continuat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.