Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Necesitatea interconectivităţii reţelelor energetice europene, temă a întânirii dintre Maros Sefcovic şi parlamentari

www.magnanews.ro
energie electrică

România continuă să participe la întărirea interconectivităţii reţelelor energetice la nivel european, astfel încât fiecare ţară să poată veni în sprijinul alteia care nu poate să îşi asigure necesarul propriu de energie, a afirmat, miercuri, preşedintele Comisiei de afaceri europene a Senatului, Gabriela Creţu.

Ea a subliniat - după o întâlnire a vicepreşedintelui Comisiei Europene pentru Uniunea Energiei, Maros Sefcovic, cu reprezentanţi ai Comisiilor de afaceri europene, economică şi de energie ale Senatului şi Camerei Deputaţilor - că România adoptă deocamdată o atitudine echilibrată pe piaţa energetică europeană, cu o tranziţie mai lungă pentru sursele convenţionale, de care dispunem, dar dezvoltăm şi resurse regenerabile. "Continuăm să participăm la întărirea conexiunilor interconectivităţii reţelelor europene, astfel încât fiecare ţară să poată veni în sprijinul alteia în momentul în care are nevoie pentru că nu îşi poate acoperi necesarul propriu. Lucru care se întâmplă mai ales iarna, de aceea se numeşte 'pachetul de iarnă'. (...) Suntem una dintre ţările europene care stăm bine sub aspect energetic. România se află pe locul doi în Europa la acoperirea din resurse proprii a necesarului. Avem un mix energetic destul de echilibrat, în care combinăm energii clasice cu cele verzi", a spus Gabriela Creţu.

Senatorul a menţionat că Maros Sefcovic este de părere că ţările care vor adopta economii bazate pe modele noi de energie vor avea succes, conform Agerpres. "Ne-a spus un lucru indirect: ţările care vor reuşi să nu se cantoneze în modelul actual, ci să facă saltul spre o nouă economie cu modele noi de energie se vor integra mai repede şi vor avea succes", a adăugat Creţu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.