Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nefrectomie parțială realizată minim invaziv la Spitalul Clinic SANADOR

medici operatie

Nefrectomia (excizia rinichiului) parțială sau totală, unilaterală sau bilaterală, se impune în cazul tumorilor maligne ale rinichiului. Intervenția chirurgicală reprezintă, în cele mai multe cazuri, singura modalitate de vindecare.

Acesta a fost și cazul lui Liviu, în vârstă de 65 de ani, care a suferit o nefrectomie parțială stângă prin abord laparoscopic, la Spitalul Clinic SANADOR, pentru diagnosticul de cancer renal. Liviu a prezentat o tumoră Grawitz – carcinom renal cu celule clare, cea mai frecventă tumoră renală malignă a adultului. La câteva luni după nefrectomie, a fost necesară și o intervenție conservatoare pe rinichiul drept, de această dată pentru a îndepărta un chist renal Bosniak IV, de asemenea malign. După rezolvarea chirurgicală a celor două tumori, pacientul a urmat monitorizare pe termen lung prin investigații CT, cu rezultate foarte bune.

Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital privat multidisciplinar din sistemul medical privat, din punctul de vedere al complexității serviciilor medicale, pune la dispoziția pacienților săi echipe medicale de prestigiu, cu o bogată experiență în chirurgie minim invazivă și cu rezultate remarcabile, conectate în permanență la cele mai recente și moderne protocoale terapeutice internaționale. Conf. Dr. Constantin Gîngu, coordonator pentru Chirurgia Urologică Oncologică și Reconstructivă la Spitalul Clinic SANADOR, este recunoscut pentru talentul său chirurgical inegalabil în cadrul unor intervenții urologice de mare complexitate.

„Cu ocazia unui CT anteoperator, efectuat în vederea rezolvării unei ocluzii intestinale, medicul radiolog a văzut ceva la ambii rinichi și a insistat pentru un RMN, trimițându-mă apoi la urolog. Deși rezultatul RMN dădea impresia unor lipoame, care sunt inofensive, medicul urolog a insistat, la rândul lui, pentru un nou CT, și acesta a fost norocul meu. Poate că altfel nu descopeream în stadiu incipient cele două tumori. Una dintre tumori era localizată lângă ureter și vena cavă, într-o poziție care o făcea greu de abordat chirurgical fără a afecta drastic rinichiul și fără riscul de iminentă îndepărtare a acestuia. Doar un artist putea să facă această operație de îndepărtare a tumorii cu salvarea rinichiului în întregime. Mai mulți medici mi-au spus că singura soluție este îndepărtarea totală a rinichiului, însă, după mai multe recomandări, am ajuns la Conf. Dr. Constantin Gîngu. Echipa condusă de dl Conf. Gîngu mi-a salvat întâi rinichiul stâng, apoi a urmat intervenția la rinichiul drept, pentru cealaltă tumoră. Ambii rinichi au fost salvați și sunt sănătos. La investigațiile CT, pe care le fac la fiecare 6 luni, totul arată bine. Vă mulțumesc, domnule conferențiar!”, își împărtășește Liviu experiența.

Citește mai mult despre nefrectomiile de mare complexitate realizate la Spitalul Clinic SANADOR!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.