Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negociatorul şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier va negocia relaţiile comerciale cu Londra după ieșirea din blocul comunitar

Daily Express
Michel Barnier

Negociatorul şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, a declarat joi pentru AFP că a fost însărcinat să lanseze negocierea noii relaţii comerciale cu Londra după Brexit dacă acordul este aprobat de parlamentul britanic, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Dna (Ursula) von der Leyen mi-a cerut să-mi prelungesc misiunea timp de un an şi voi putea deci să lansez negocierea noii relaţii între Uniunea Europeană şi Regatul Unit", devenit o ţară terţă, a declarat el pentru AFP.

Citește și: Rareș Bogdan se amuză pe seama Vioricăi Dăncilă: ‘Ce-i asta, Tom și Jerry?’

Liderii europeni au adus un omagiu joi muncii depuse de trei ani de Michel Barnier şi încheierea sa cu un nou acord, sprijinit în unanimitate de Cei 27 joi.

"Sperăm că acest acord va fi ratificat pentru a intra în vigoare în noiembrie şi atunci munca pentru noul parteneriat va putea începe", a declarat francezul în cadrul unei conferinţe de presă.

"Următoarea etapă este mai importantă decât separarea", a subliniat el, precizând că regretă plecarea Marii Britanii.

"Una dintre priorităţile din acest nou acord va fi o înţelegere pentru pescuit, care va prevedea accesul în apele teritoriale britanice pentru pescarii din UE şi accesul produselor procesate rezultate din pescuitul britanic pe piaţa UE", a anunţat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.