Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negociatorul-şef al UE pentru Brexit salută 'spiritul constructiv' al discursului premierului britanic

Daily Express
Michel Barnier

Negociatorul-şef al UE Michel Barnier a salutat vineri "spiritul constructiv" al discursului pe tema Brexitului rostit de premierul britanic Theresa May la Florenţa, relatează AFP şi DPA, citate de Agerpres.

Propunerea Marii Britanii pentru o perioadă de tranziţie de doi ani în procesul de ieşire din blocul comunitar demonstrează un "spirit constructiv care este, de asemenea, spiritul Uniunii Europene în această negociere inedită", a declarat Michel Barnier într-un comunicat, semnalând intenţia blocului comunitar de a negocia. 

Cu toate acestea, UE aşteaptă detalii despre "implicaţiile concrete" ale discursului, a adăugat el. 

"Dacă Uniunea Europeană doreşte acest lucru, această nouă cerere ar putea fi luată în considerare de către UE", a mai spus Barnier. 

"Astăzi, pentru prima dată, guvernul Regatului Unit a cerut să continue să beneficieze de accesul la piaţa unică, în condiţiile actuale, şi să continue să beneficieze de cooperarea existentă în domeniul securităţii", a mai spus negociatorul-şef al UE. 

Premierul britanic Theresa May a subliniat vineri, într-un discurs pe tema Brexitului, că Marea Britanie va continua să contribuie la bugetul Uniunii Europene până în anul 2020 şi că doreşte o perioadă de tranziţie de doi ani în procesul de ieşire din blocul comunitar, perioadă în care imigranţii comunitari vor putea să rămână şi să muncească în Marea Britanie, însă va exista un sistem de înregistrare a lor ca etapă premergătoare a unui nou regim privind imigraţia. 

Ea s-a declarat totodată optimistă că în final va fi încheiat un acord de liber schimb între Marea Britanie şi UE şi a menţionat că Londra este dispusă să participe şi după Brexit la unele politici şi programe europene, menţionând aici şi domeniul apărării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.