Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocieri DURE între SUA și Coreea de Nord: se întâlnesc pe teritoriu neutru

nuclear danger

Oficialii americani și nord-coreeni s-au reunit sâmbătă la Stockholm pentru a începe discuțiile privind denuclearizarea Peninsulei Coreene la un centru de conferințe situat la marginea capitalei suedeze în încercarea de a pune capăt lunilor de impas, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: VIDEO Carnagiu pe o șosea din Ialomița: ZECE MORȚI și ȘAPTE răniți după ce un microbuz a lovit un TIR

Întâlnirea va reprezenta prima discuție oficială la nivel de lucru, de când președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un s-au întâlnit în iunie și au convenit să repornească negocierile care s-au oprit după un summit eșuat în Vietnam în luna februarie.

Ministrul de externe nou-numit, Ann Linde, a acordat Suediei prima recunoaștere a negocierilor, în timp ce un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe a confirmat și discuțiile la nivel de lucru.

„Sunt încurajați ca delegațiile de nivel de lucru ale SUA și RPDC să fie în prezent în Suedia să poarte discuții. Dialogul este necesar pentru a atinge denuclearizarea și soluția pașnică", a spus Linde pe Twitter.

Vezi și: Dana Gârbovan, despre numirea Laurei Codruța Kovesi procuror-șef european: 'E una politică. Nu a existat o competiție reală'

La doar o zi după ce a anunțat reluarea discuțiilor, Coreea de Nord a transmis că a testat o nouă rachetă balistică proiectată pentru a fi lansată de pe submarin, un gest provocator care a subliniat și nevoia Washingtonului de a se deplasa rapid pentru a negocia limitele privind creșterea arsenalului Phenianului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.