Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocieri dure la nivel înalt în privința migranților și a Brexitului

Gov.uk
David Cameron

Premierul britanic David Cameron a promis joi finanţare pentru a ajuta în contextul unei situaţii a migranţilor tensionate în oraşul Calais, nord, după o întrevedere cu preşedintele francez Francois Hollande, relatează DPA. Autorităţile franceze au adoptat măsuri pentru a clarifica o parte din tabăra de migranţi, a cărei populaţie a ajuns la aproximativ 6.000, anul trecut. Ei încearcă să încurajeze migranţii să ceară azil în Franţa. Dar mulţi sunt reticenţi să părăsească un loc în apropiere de ceea ce ei consideră ca fiind cea mai uşoară rută pentru a ajunge în Marea Britanie.

Cameron a declarat că Londra îşi va asuma 17 milioane de lire (24 milioane de dolari) în plus faţă de angajamentele făcute la Calais în trecut, potrivit Press Association. Hollande a avertizat că situaţia s-ar purea schimba dacă Marea Britanie votează pentru părăsirea UE. În cadrul unei conferinţe cu Cameron după un summit în oraşul Amiens ), nord, Hollande a declarat că vor exista consecinţe asupra mişcării.

'Nu este vorba să creăm frică, ci să spunem adevărul', a declarat Hollande, citată de AFP. 'Vor fi consecinţe dacă Marea Britanie părăseşte UE ...între care metoda de gestionare a situaţiei migranţilor', conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.