Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocieri - fulger în Europa

europa

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a declarat duminică preocupat de viitorul spaţiului Schengen privind libera circulaţie în Europa într-o convorbire telefonică cu cancelarul german Angela Merkel, informează Reuters.

Citeste si: Germania a suspendat Schengen

'Tocmai am vorbit cu cancelarul Merkel. Suntem de acord: pentru a menţine graniţele deschise între UE-SM (statele membre), avem nevoie de mai multă Europă şi de mai multă solidaritate în gestionarea crizei refugiaţilor', a scris pe contul său de Twitter şeful executivului european, referindu-se la eforturile sale şi ale cancelarului Merkel de a promova o largă distribuire la nivelul UE a solicitanţilor de azil. 

Într-o serie de mesaje pe Twitter transmise în cursul zilei de duminică, Juncker şi-a reluat apelurile la adresa liderilor central şi est-europeni care se opun propunerilor sale, de redistribuire a migranţilor în conformitate cu cote obligatorii pentru fiecare ţară. Junker a scris: 'Tocmai am vorbit cu Klaus Iohannis, preşedintele României, să se pregătească pentru reuniunea extraordinară a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne de mâine'. Mesaje identice i-au vizat pe premierii Ungariei, Letoniei, Cehiei şi Slovaciei, care au declarat în repetate rânduri că se opun cotelor obligatorii de repartizare a refugiaţilor, preferând varianta cotelor voluntare. 

De altfel, agenţia MTI a transmis că Jean-Claude Juncker a abordat subiectul şi la telefon cu liderii central şi est-europeni vizaţi de mesajele sale pe Twitter. Astfel, Jean-Claude Juncker a discutat telefonic cu preşedintele României, Klaus Iohannis, cu premierii Ungariei, Viktor Orban, Slovaciei - Robert Fico, Letoniei - Laimdota Straujuma, Cehiei - Bohuslav Sobotka, dar şi cu premierul Poloniei, Ewa Kopacz. Anunţul a fost făcut de şeful de cabinet al lui Juncker, Martin Selmayr. 

'Scopul (discuţiei telefonice): solidaritate pentru 160.000 de refugiaţi', a scris Selmayr pe contul său de Twitter. 'Libera circulaţie (Schengen) va fi în pericol dacă statele membre ale UE nu conlucrează rapid şi solidar în gestionarea crizei refugiaţilor', a mai scris Selmayr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.