Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocieri la sânge în plină pandemie: UE și Marea Britanie, consultări privind acordul comercial post-Brexit

CCIR
Brexit

Uniunea Europeană şi Regatul Unit urmează să desfăşoare o nouă rundă de negocieri asupra unui acord comercial post-Brexit, începând de luni şi până vineri, prin videoconferinţă, informează dpa, conform agerpres.ro.

Este a treia serie de consultări, după ce primele două au înregistrat puţine progrese, Bruxellesul, prin negociatorul său Michel Barnier, acuzând Londra că refuză să se angajeze serios în discuţii.

Regatul Unit a părăsit UE la sfârşitul lunii ianuarie. Cu toate acestea, o perioadă de tranziţie rămâne în vigoare până la sfârşitul anului, ceea ce înseamnă că foarte puţin s-a schimbat în ceea ce priveşte viaţa de zi cu zi a britanicilor.

După COVID-19, ar trebui să ne temem de un virus și mai periculos? Explicațiile specialiștilor


Marea Britanie este încă parte a pieţei interne şi a uniunii vamale a UE, respectă regulile UE şi contribuie la bugetul blocului.

Dacă în timpul perioadei de tranziţie nu se încheie niciun acord pentru relaţiile viitoare, va exista o separare dură, care va afecta economia britanică.

Runda finală de negocieri este stabilită pentru iunie. De asemenea, sfârşitul lui iunie este termenul limită pentru ca Marea Britanie să solicite extinderea perioadei de tranziţie, ceea ce guvernul britanic insistă că iese din discuţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.