Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocieri la sânge între baronii locali și Guvern: Avem un DEFICIT foarte mare

Inquam Photos / Octav Ganea
Viorica Dancila PSD

Preşedintele Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), Marian Oprişan, a declarat joi că transferul contribuţiilor şi reducerea impozitului pe venit a afectat şi autorităţile locale şi a precizat că a discutat cu premierul şi cu ministrul Finanţelor un mecanism de compensare a acestor pierderi.

Citește și: SONDAJ - DNA se PRĂBUȘEȘTE: încrederea în instituție ajunge la cote de AVARIE

"Evident că a afectat pe toată lumea, dar am discutat astăzi cu prim-ministrul şi cu ministrul Finanţelor un mecanism în aşa fel încât să compensăm ceea ce am pierdut prin reducerea impozitului pe venit şi, de asemenea, am luat împreună decizia ca niciun buget al niciunei localităţi din România să nu fie mai mic decât bugetele pe care le-au avut în 2017", a precizat Oprişan, răspunzând unei întrebări pe această temă.

Întrebat de unde vor veni acei bani, Oprişan a spus că sumele vor veni de la bugetul de stat.

"Din bugetul de stat. Nu am stabilit formula. Guvernul va da o ordonanţă de urgenţă care să echilibreze bugetele locale, din acest punct de vedere, şi să permită realizarea de cheltuieli atât din excedent, cât şi din alte surse", a afirmat Oprişan.

Referindu-se la faptul că şeful Executivului atrăgea atenţia că salariile din administraţia locală trebuie să se încadreze în bugetul pe care autorităţile îl au la dispoziţie, Oprişan a spus că nu i s-a părut un reproş acest lucru.

"Nu mi s-a părut un reproş, însă eu am informat-o şi trebuie să ştie cât se poate de clar că autorităţile locale înregistrează un deficit foarte mare încă de pe vremea Guvernului Boc, primul guvern al ţării care a atacat în mod frontal bugetele autorităţilor locale şi a furat de la autorităţile locale circa 10 miliarde de lei în momentul în care a schimbat procentele prin care autorităţile locale încasau taxe şi impozite", a spus Marian Oprişan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.