Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocieri la sânge între PSD și ALDE: Dragnea vrea REMANIERE extinsă. Cinci miniștri, pe LISTA NEAGRĂ/SURSE

Lista neagra The black list

Se anunță o perioadă cu negocieri intense între PSD și ALDE, pentru că la finalul săptămânii viitoare va avea loc Comitetul Executiv al PSD, iar Liviu Dragnea își dorește o remaniere extinsă.

Citește și: Liviu Dragnea, izbucnire NERVOASĂ, la finalul mitingului de la Craiova: a răbufnit din cauza lui Ion Iliescu

Din Guvern vor pleca sigur Rovana Plumb și Natalia Intotero. Acestea sunt pe lista PSD la alegerile europarlamentare și Liviu Dragnea le-a cerut să demisioneze înaintea campaniei electorale.

Pe lista neagră cel mai important personaj este Tudorel Toader. Liviu Dragnea a explicat în mai multe rânduri că Toader nu mai are sprijinul PSD și în ședința Comitetului Executiv i se va solicita premierului Viorica Dăncilă să spună clar dacă îl mai susține împotriva voinței partidului.

Direct pe lista neagră au intrat Teodor Meleșcanu și Ana Birchall. Cei doi reprezentanți ai Externelor sunt acuzați că nu au reacționat deloc la atacurile ambasadorilor la adresa PSD.

În ceea ce îl privește pe Meleșcanu, negocierile sunt mai extinse. Surse politice convergente ne-au explicat că ALDE ar dori ca Meleșcanu să fie trimis la Curtea Constituțională, pe locul care aparține Senatului. PSD ezită să accepte această variantă și le cere la schimb celor de la ALDE să le cedeze de tot Ministerul de Externe.

Liviu Dragnea ar putea fi de acord cu varianta Meleșcanu la CCR și din acel moment PSD ar putea efectua o restructurare a Guvernului, ceea ce înseamnă că președintele Iohannis nu se va mai putea opune miniștrilor numiți de PSD. Noul Guvern va trece prin votul Parlament și va fi evitat un nou război cu președintele Klaus Iohannis.

Evident, există și riscuri, iar Liviu Dragnea nu va face o astfel de mișcare decât în momentul în care este sigur că PSD și ALDE au majoritate solidă în Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.