Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocieri pentru Transnistria - Pe cine acuză Maria Zaharova pentru întrruperea formatului 5+2

captura Telegram
moldova romania transnistria

Ministerul rus de Externe a condamnat "încercările de a atribui pauza din activitatea formatului de negocieri multilateral "5+2" acțiunilor Rusiei în Ucraina".

După cum transmite Infotag, acest lucru se spune în comentariile reprezentantului oficial al MAE Maria Zaharova cu privire la situația din procesul de reglementare transnistreană.

"Respingem ferm o asemenea interpretare. Problemele care au încetinit activitatea formatului nu au început ieri. Este de ajuns să ne amintim de întâlnirea "5+2" de la Bratislava din octombrie 2019, când, din cauza poziției părții moldovenești, a fost zădărnicită semnarea unui protocol care ar putea avansa procesul de reglementare pe o serie de probleme.

Diferențele tot mai mari între pozițiile Chișinăului și Tiraspolului pe toate problemele majore nu au permis de atunci organizarea niciunei întâlniri a formatului", a declarat ea.

Potrivit acesteia, "n-a adus progrese nici recenta călătorie în regiune a delegației OSCE", care "doar a confirmat lipsa unei resurse de mediere în activitățile președinției poloneze în exercițiu a Organizației".

"Avem impresia că, în loc să caute compromisuri pe probleme de actualitate ale reglementării, președinția poloneză a OSCE alunecă din ce în ce mai mult în rolul de figurant în acest proces", a menționat Zaharova, pronunțându-se în favoarea "creșterii dinamicii și eficienței întâlnirilor dintre reprezentanții politici ai Chișinăului și Tiraspol și ședințelor grupurilor mixte sectoriale de experți, propunerile cărora ar trebui să stea la baza procesului de negocieri în format multilateral".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.