Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocieri puternice: Osetia de Sud, regiune separatistă a Georgiei, discută cu Moscova posibila includere în Rusia

cronicaromana.net
Osetia de Sud, hartă

Osetia de Sud, regiune separatistă a Georgiei, a discutat cu Moscova despre posibila sa includere în Federaţia Rusă, a relatat duminică agenţia oficială de ştiri rusă RIA, care îl citează pe preşedintele parlamentului Osetiei de Sud, Alan Alborov, informează Reuters.

"Discutăm toate aceste probleme în strânsă coordonare cu Rusia, ţinând cont de relaţiile şi tratatele noastre bilaterale", a declarat Alan Alborov, citat de RIA.

Alborov a răspuns cu aceste cuvinte la o întrebare despre posibilitatea organizării unui referendum pe această temă.

Moscova a recunoscut "independenţa" regiunilor separatiste Osetia de Sud şi Abhazia după ce a purtat un război cu Georgia în 2008. Ulterior, Federaţia Rusă a oferit sprijin financiar semnificativ şi cetăţenie rusă populaţiilor acestor două regiuni separatiste şi a staţionat acolo mii de militari.

În Abhazia, lucrurile stau diferit

Regiunea separatistă georgiană Abhazia a respins cu fermitate sugestiile că ar putea fi anexată de Rusia, insistând asupra faptului că autonomia sa faţă de Moscova nu este în discuţie, relatează Politico.

Ministerul de externe al acestui stat nerecunoscut din Caucazul de Sud a anunţat că, deşi este "un aliat ferm al Federaţiei Ruse", statutul său autoproclamat de stat "nu este un subiect de dezbatere".

Comentariile vin la scurt timp după ce vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Kremlinului, fostul preşedinte Dmitri Medvedev, a lăsat să se înţeleagă că Moscova ar putea încerca să absoarbă cele două regiuni separatiste susţinute de Rusia din Georgia vecină - Abhazia şi Osetia de Sud.

"Ideea de a se alătura Rusiei este încă populară. Şi poate fi pusă în aplicare, dacă există motive întemeiate pentru aceasta”, a spus Medvedev.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.