Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocierile cu privire la Brexit nu au înregistrat încă suficiente progrese pentru a se trece la faza următoare, consideră Tusk

reuters
donald tusk

Negocierile cu privire la Brexit nu au înregistrat încă suficiente progrese pentru a se putea trece la faza următoare, cea a discuţiilor privind viitorul relaţiei dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie, inclusiv despre relaţiile comerciale, a declarat marţi la Londra preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, transmite Reuters. Donald Tusk, care s-a întâlnit cu premierul britanic Theresa May, a salutat un nou ton "constructiv şi realist" din partea guvernului de la Londra, exprimându-şi speranţa că acest lucru semnalează "sfârşitul filozofiei de a avea pâinea şi cuţitul".

"Vom discuta despre viitorul relaţiei noastre atunci când vor exista ceea ce considerăm a fi suficiente progrese", a precizat preşedintele Consiliului European. "Amândouă părţile fac eforturi şi facem eforturi în acest sens. Dar dacă îmi cereţi părerea, aş spune că nu există încă suficiente progrese, dar ne ocupăm de asta", a menţionat Tusk, anunţă Agerpres. Declaraţiile preşedintelui Consiliului European survin după ce, luni, negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, a afirmat că guvernul de la Londra şi blocul comunitar trebuie mai întâi să ajungă la un acord în privinţa chestiunilor esenţiale ale Brexitului înainte de a conveni asupra unei perioade de tranziţie pe care Theresa May a propus-o pentru procesul ieşirii Marii Britanii din Uniune. La rândul său, negociatorul-şef britanic, David Davis, a spus că Londra va condiţiona soluţionarea financiară a Brexitului de un acord privind viitoarele relaţii dintre Londra şi UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.