Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocierile dintre SUA și Coreea de Nord s-au soldat cu un eșec/ REACȚIA Departamentului de Stat

Seldon.News
Coreea de Nord

Kim Myong Gil, reprezentantul special al Coreei de Nord în cadrul negocierilor cu Statele Unite privind denuclearizarea, desfășurate la Stockholm, a declarat că discuțiile de sâmbătă nu au dat niciun rezultat deoarece SUA „nu au adus nimic la masa negocierilor”, potrivit France 24 preluat de mediafax.

Vezi și: Fostă deținută politic îl SPULBERĂ pe Mihai Șora: Îmi este scârbă! Este înfiorător!

Discuțiile dintre Kim Myong Gil și reprezentantul special al Statelor Unite, Stephen Biegun, au loc la doar câteva zile după ce Phenianul a realizat un nou test balistic.

„Negocierile nu s-au ridicat la așteptările noastre și s-au terminat, într-un final, fără niciun rezultat. Este numai din cauza faptului că Statele Unite nu vor să renunțe la vechea lor atitudine”, le-a declarat reprezentantul nord-coreean jurnaliștilor aflați la Stockholm.

„Statele Unite ne-au creat așteptări și au oferit sugestii (...), dar ne-au dezamăgit profund și ne-au scăzut entuziasmul față de negocieri pentru că nu au adus nimic la masa negocierilor”, a spus Kim Myong Gil, care a adăugat că Phenianul se află „la intersecția dialogului și confruntării”.

Oficialii americani și nord-coreeni s-au reunit sâmbătă la Stockholm pentru a începe discuțiile privind denuclearizarea Peninsulei Coreene la un centru de conferințe situat la marginea capitalei suedeze, în încercarea de a pune capăt lunilor de impas.

Întâlnirea a fost prima discuție oficială la nivel de lucru de când președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong Un s-au întâlnit în iunie și au convenit să reia negocierile care s-au oprit după un summit eșuat în Vietnam în luna februarie.

Departamentul de Stat american a transmis însă că aceste comentarii nu reflectă conţinutul şi spiritul celor 8 ore şi jumătate de discuţii, în care partea americană a avut o contribuţie creativă şi a avut un dialog bun cu delegaţia nord-coreeană.

Conform Departamentului de Stat, delegaţia SUA a trecut în revistă evenimentele de la summtul din Singapore şi a subliniat imporrtanţa unei mai mari determinări în rezolvarea problemelor care preocupă ambele părţi.

La finalul convorbirilor, partea americană a acceptat invitaţia autoritţăilor suedeze de a reveni la Stockholm în două săptămâni pentru a continua negocierile pe toate subiectele.

Statele unite şi Coreea de Nord nu vor depăşi moştenirea a 70 de ani de război şi ostilitate în Peninsula Coreeană, într-o singiră sâmbătă. Acestea sunt probleme complexe şi cer un angajament puternic din partea ambelor ţări. SUA  îşi asumă un astfel de angajament, transmite Departamentul de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.