Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocierile online merg greu: Propunerea Turciei pentru o întâlnire Putin-Zelenski mai are de așteptat

Twitter
negocieri rusia ucraina

Reprezentanţii Ucrainei şi Rusiei nu au ajuns la niciun acord pentru un summit al preşedinţilor Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin, a anunţat miercuri Mihailo Podoliak, consilier prezidenţial ucrainean şi membru al delegaţiei ucrainene la negocieri.

Mihailo Podoliak a declarat că, în cursul negocierilor online de miercuri, nu s-a ajuns la niciun acord privind un summit al preşedinţilor Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin, aşa cum propune Turcia, informează BBC News și Mediafax.

Oficialul ucrainean a afirmat că exploziile semnalate în trei provincii ruse sunt efectul invaziei militare, fără însă a confirma responsabilitatea armatei ucrainene pentru aceste atacuri. "Mai devreme sau mai târziu, datoriile vor trebui plătite" atunci când o ţară atacă altă ţară, a subliniat Mihailo Podoliak.

Miercuri dimineaţă, autorităţile ruse au semnalat explozii şi incendii în localitatea rusă Staraia Nelidovka, situată la aproximativ 20 de kilometri de frontiera Rusiei cu Ucraina. Anterior, au fost raportate incidente similare în alte zone din Rusia.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a discutat, marţi, cu omologul său rus, Vladimir Putin, propunându-i din nou să accepte un summit pentru încheierea conflictului militar din Ucraina. "Preşedintele Erdogan a propus continuarea acţiunilor în Formatul Istanbul la nivel de lideri, un prag crucial în negocierile Rusia-Ucraina. Vrem continuarea progreselor înregistrate în discuţiile de la Istanbul", a transmis Preşedinţia Turciei. În cursul conversaţiei telefonice, Recep Tayyip Erdogan a evidenţiat importanţa ajungerii la un armistiţiu în Ucraina şi a creării de noi culoare umanitare pentru evacuarea civililor din zonele beligerante. "Conversaţia telefonică a abordat relaţiile Turcia-Rusia şi cele mai noi evoluţii din războiul Rusia-Ucraina. Turcia va face în continuare toate eforturile pentru a opri actuala situaţie, care afectează pe toată lumea, şi pentru instituirea unei păci durabile", a comunicat Preşedinţia de la Ankara.

Moscova nu a exclus posibilitatea unui summit al preşedinţilor Vladimir Putin şi Volodimir Zelenski, dar a cerut mai întâi progrese concrete în negocieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.