Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negocierile pentru Brexit intră în linie dreaptă

Brexit

Liderii europeni se lansează joi, în Austria, în ultima linie dreaptă a negocierilor Brexitului, după ce şi-au pasat cu Londra responsabilitatea ultimelor eforturi reciproce în vederea ”reuşitei” divorţului lor, relatează AFP preluată de news.ro

Cei 27 urmează să-şi finalizeze strategia cu privire la ultimele săptămâni de negocieri la o masă, la Salzburg, fără premierul britanic Theresa May, cu şase luni înainte de plecarea Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE).

May le-a expus pe scurt poziţia sa miercuri seara, la finalul unei cine de lucru, consacrată în principal subiectului fierbinte al migraţiei.

”Dacă vrem să ajungem la un final fericit, atunci, aşa cum Regatul Unit şi-a schimbat poziţia, UE va trebui de asemenea să-şi schimbe poziţia”, a lansat conducătoarea conservatoare, reafirmând cu forţă că nu va avea loc un al doilea referendum în regat pe tema Brexitului.

Cu puţin înainte, preşedintele Consiliului European Donald Tusk a îndemnat Londra la eforturi. În ”problema irlandeză sau cadrul cooperării economice viitoare, propunerile Regatului Unit vor trebui să fie lucrate din nou”, a îndemnat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.