Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negrescu a discutat despre aderarea României la spaţiul Schengen cu secretarul de stat pentru preşedinţia Spaniei la Consiliul UE

Facebook/ Victor Negrescu
Victor Negrescu

Eurodeputatul român, Victor Negrescu, a discutat joi despre aderarea României la spaţiul Schengen cu secretarul de stat pentru afaceri europene, responsabil de preşedinţia Spaniei la Consiliul UE, Pascual Navarro Ríos, în contextul Consiliului de Justiţie şi Afaceri Interne întrunit astăzi, precum şi al dezbaterii privind zona de liberă circulaţie, ce a avut loc săptămâna aceasta în plenul legislativului european. ”Ne aflăm în situaţia în care lucrurile necesită o abordare europeană şi implicarea directă a decidenţilor europeni”, a spus eurodeputatul, precizând că Guvernul social-democrat din Spania sprijină România necondiţionat, iar în perspectiva Consiliului de Justiţie şi Afaceri Europene din decembrie urmează ca preşedinţia spaniolă să intensifice eforturile diplomatice pentru a convinge guvernele de dreapta din Austria şi Olanda.

“Am discutat cu responsabilul preşedinţiei Spaniei la Consiliul UE despre un posibil calendar al aderării României la spaţiul Schengen. Guvernul social-democrat din Spania sprijină România necondiţionat. În perspectiva Consiliului de Justiţie şi Afaceri Europene din decembrie urmează ca preşedinţia spaniolă să intensifice eforturile diplomatice pentru a convinge guvernele de dreapta din Austria şi Olanda. Tot în această logică, l-am informat despre milioanele de euro prevăzute de Parlamentul European în bugetul european pentru anul viitor pentru aderarea României la spaţiul Schengen şi pentru protejarea frontierelor externe, obţinute ca urmare a amendamentelor susţinute în calitate de responsabil social-democrat privind bugetul UE. Totodată, în luna noiembrie, Comisia pentru Afaceri Constituţionale urmează să aprobe raportul pe care îl coordonez, prin care vom solicita argumente juridice temeinice pentru aplicarea veto-ului”, a transmis Victor Negrescu într-un comunicat.

Victor Negrescu arată că ”toate aceste considerente pot să constituie elemente de presiune asupra Austriei în speranţa obţinerii unui vot pozitiv”.

”Ne aflăm, însă, în situaţia în care lucrurile necesită o abordare europeană şi implicarea directă a decidenţilor europeni” a mai declarat eurodeputatul Victor Negrescu. Reprezentantul României în Parlamentul European a menţionat responsabilitatea pe care o poartă dreapta europeană în blocajul actual, dat fiind faptul că familia europeană de dreapta a fost incapabilă să convingă propriul guvern din Austria. ”În intervenţia eurodeputatului social-democrat din plenul Parlamentului European,

Victor Negrescu a reiterat faptul că România respectă şi noile cerinţe tehnice impuse de Uniunea Europeană în zona de liberă circulaţie deşi sunt state membre care au în continuare carenţe”, precizează comunicatul.

“Spaţiul Schengen cunoaşte evoluţii permanente pentru a putea răspunde exigenţelor de securitate necesare statelor membre. Digitalizarea procesului şi actualizarea legislaţiei reprezintă paşi normali în procesul de adaptare la noile cerinţe. În calitate de responsabil al grupului social-democrat pentru bugetul european, am solicitat şi obţinut în ultimii trei ani alocarea de fonduri suplimentare pentru mecanismele de protecţie ale frontierei externe a Uniunii Europene şi implementarea acquis-ului Schengen. O solicitare recurentă şi specifică a fost legată de aderarea imediată a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen, element inclus explicit în bugetele europene aprobate în ultimii ani ca urmare a negocierilor dintre Parlamentul European şi Consiliu. Chiar dacă bugetul alocat spaţiului Schengen a crescut, chiar dacă au existat fonduri şi proiecte dedicate pentru România şi Bulgaria, chiar dacă cele două state implementează la cele mai înalte standarde cerinţele zonei de liberă circulaţie, în continuare aderarea lor la spaţiul Schengen este refuzată pe nedrept. Aceste lucruri se văd inclusiv în implementarea regulamentelor dezbătute astăzi. Concluzia o ştiţi: extindeţi spaţiul Schengen cu România şi Bulgaria!” a subliniat eurodeputatul Victor Negrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.