Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negrescu în presa din Finlanda: Nu mai suntem un nou stat membru al Uniunii Europene

MAE
Victor Negrescu

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a afirmat, într-un interviu acordat unuia dintre cele mai prestigioase cotidiane din Finlanda, „Hufvudstadsbladet“, publicație înființată încă din 1864, că unul dintre obiectivele Președinției României la Consiliul Uniunii Europene este acela de a promova coeziunea proiectului european.

„Cred că este în interesul tuturor țărilor aflate la granița Uniunii Europene ca să nu mai existe clivaje între Est-Vest, Nord și Sud, iar coeziunea dintre state să funcționeze mai bine. Nu ne dorim mai multe conflicte sau să concentrăm pe aceste aspecte negative“, a explicat Negrescu, care consideră că Uniunea Europeană le datorează tuturor cetățenilor din statele membre dreptul la tratament egal.

„Când am ajuns în Finlanda, a trebuit să trec printr-un filtru de control al pașapoartelor diferit față de alți cetățeni europeni. Nu mai suntem un stat recent aderat, dar, după unsprezece ani în Uniunea Europeană, suntem încă tratați ca un stat membru de rang secund. De exemplu, aș dori să le spun cititorilor că cetățenii români au deja dreptul de a călători, de a munci sau de a studia în alte țări europene, așa că temerile referitoare la un posibil val migrator, în cazul în care am adera la Spațiul Schengen, nu se susțin. Pentru noi, este vorba de fapt despre a simți că facem parte cu adevărat din Uniunea Europeană“, le-a mai declarat Victor Negrescu jurnaliștilor din Finlanda.

România urmează să deschidă la 1 ianuarie 2019 Trio-ul de Preşedinții ale Consiliului Uniunii Europene pe care îl împarte cu Finlanda şi Croația.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.