Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Negrescu nu pleacă singur: Încă un personaj-cheie părăseşte MAE (surse)

demisie exit

Plecarea lui Victor Negrescu din funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene atrage după sine şi alte mişcări în MAE. Omul de bază al lui Negrescu şi-a anunţat în minister intenţia de pleca.

Secretarul de stat Cristian-Gabriel Winzer a anunţat directorii din MAE că va pleca din funcţie, au precizat surse din minister pentru STIRIPESURSE.RO. Winzer a fost numit în MAE în august 2017, în locul conferențiarului universitar Ştefan Popescu. Anterior, a ocupat funcția de consilier pe problematici juridice la cabinetul ministrului delegat pentru Afaceri Europene.

CITEȘTE ȘI: Medicii avertizează: Pericolul ceaiurilor de muşeţel, mentă, tei şi alte plante

În cadrul ministerului, Winzer coordonează activitatea Biroului Strategia Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), Biroului Brexit, Serviciului Organizare și Managementul Sistemului Național de Afaceri Europene și Direcţiei Strategia Europa 2020.

Fără experienţă în diplomaţie, la doar 30 de ani, mandatului de secretar de stat al lui Winzer nu a fost lipsit de scandaluri. Acesta a intrat în vizorul lui Darius Vâlcov după ce a prezentat avizul negativ al MAE pe proiectul Parteneriatului Public-Privat, afirmând că nu a citit legea. Secretarul de stat a scăpat aruncând "vina" pe agentul guvernamental la CJUE, Horaţiu Radu, care a fost înlocuit cu un avocat suspendat, respins anterior la examenul pentru intrarea în diplomaţie, în a cărui declaraţie de avere se găsesc venituri din pariuri sportive.

Cristian Winzer a mai fost în atenţia publică pentru un proces de executare silită, intentat de OTP, pentru un credit restant. Secretarul de stat a susţinut ulterior că nu ştia că mai datorează bani în contul creditului la OTP Bank. La doar trei zile după ce a fost numit secretar de stat, Winzer a fost prins circulând în Iaşi cu 100 km pe oră, fiindu-i suspendat permisul pentru 90 de zile. Amenda de 2900 a fost în cele din urmă anulată de instanţă.

CITEȘTE ȘI: 5 boli pe care le moştenim de la părinţi .

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.