Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nelu Tătaru avertizează tinerii: Am avut cazuri de persoane de 30-39 de ani care au dus chiar şi la deces

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat duminică seară că noul coronavirus are o virulenţă crescută, care poate afecta şi ucide chiar şi persoane tinere, care nu au comorbidităţi.

Citește și: PSD a găsit voturile pentru demiterea Guvernului

„Am mai avut cazuri de persoane tinere de 30-39 de ani care au dus chiar şi la deces. Avem două faze - una infecţioasă, pe care o trăieşte toată lumea, tuse, dureri în gât, în nas, lipsa gustului, lipsa mirosului, dar avem şi o fază inflamatorie, în care organismul nostru reacţionează. Această fază inflamatorie poate fi cea care duce la o insuficienţă multiplă de organe, inclusiv acele pneumonii cu microtromboze, care pot duce la deces”, a spus Tătaru.

Ministrul a spus că „există modificări la nivelul mai multor organe, nu doar la nivel pulmonar, cum se credea prima data, la un moment dat: ficat, rinichi” şi că această boală poate fi, astfel, mortală. „Tinerii trebuie să înţeleagă că această boală există, că această boală este periculoasă, că acest virus are o virulenţă crescută. Există şi modificări la nivelul mai multor organe, nu doar la nivel pulmonar, cum se credea prima data, la un moment dat: ficat, rinichi. Poate fi şi mortală”.

„Această boală nu poate fi negată, avem peste 1.600 de decese până în prezent. Avem 18 decese din rândul cadrelor medicale şi peste 3.200 de persoane din personalul medical infectate. Aş îndruma pe cei care nu recunoşteau sau făceau vâlvă că un guvern sau o ţară a inventat ceva din interes politic, să-şi revină”.

Ministrul Sănătăţii a precizat că, în prezent, „suntem încă într-un moment pandemic, avem o creştere progresivă a cazurilor noi”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.