Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PSD a găsit voturile pentru demiterea Guvernului

majoritate

Social-democrații au ajuns la un acord de principiu cu parlamentarii Pro Romania (centru-stânga), ALDE (liberali) și PPU-sl (umaniști) să răstoarne Guvernul Ludovic Orban II prin moțiune de cenzură.

Citește și: Surse: Tensiuni în Guvern între 'epidemiologi' și miniștri .

În Camera Deputaților sunt 160 de parlamentari PSD, Pro România, ALDE și PPU-sl care ar pune umărul la debarcarea Guvernului, în timp ce în Senat, PSD, ALDE și Pro România au 77 de parlamentari.

Astfel, în Camera Deputaților și Senat, un număr de 237 de parlamentari ar vota, de principiu, moțiunea de cenzură. Este nevoie de minim 233 de voturi pentru ca o moțiune de cenzură să fie adoptată de Parlament. Prin adoptarea unei moțiuni de cenzură, Guvernul este demis.

Momentul depunerii moțiunii de cenzură este însă o problemă. CCR a decis că Parlamentul nu poate cenzura instituirea stării de alertă și că atributul revine Guvernului. Social-democrații spun că prin decizia CCR, liberalii pot prelungi fără nicio piedică starea de alertă astfel încât să-i împiedice pe parlamentari să voteze o moțiune de cenzură. Dorința social-democraților este răstunarea guvernului până la alegerile locale care ar trebui să aibă loc în 27 septembrie.

O altă problemă este că după o eventuală demitere a Guvernului se intră într-o zonă gri. Este de așteptat ca președintele Klaus Iohannis să meargă tot pe o propunere de premier din zona liberalilor și social-democrații nu vor mai accepta să instaleze un nou cabinet PNL. Până la o soluție, rămâne interimar guvernul demis.

Citește și: Surse: Tensiuni în Guvern între 'epidemiologi' și miniștri .

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.