Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nelu Tătaru, despre Spitalul Regional de Urgenţă Craiova: 'Suntem în linie dreaptă. Din 2027 vom avea un spital de top în toată zona Olteniei'

Inquam Photos / Octav Ganea
nelu tataru

Nelu Tătaru a afirmat, întrebat despre stadiul acţiunilor privind Spitalul Regional de Urgenţă din Craiova ,că „suntem în linie dreaptă”. Ministrul Sănătăţii a explicat că de anul viitor vom avea toate etapele de parcurs, iar din 2027 urmează să avem „un spital de top în toată zona Olteniei”. El a adăugat că actualul Spital Judeţean de Urgenţă Craiova va fi relocat în viitorul spital regional.

„Aici ne aflăm în apropierea drumului expres, pe viitoarea locaţie a Spitalului Regional de Urgenţă Craiova, un spital pentru care s-a semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării pe 30 aprilie. Tot atunci s-a deschis şi licitaţia de oferte pentru proiecte, iar pe 22 iulie s-a obţinut acceptul Comisiei Europene şi pentru acest spital. Deci suntem în linie dreaptă, urmând ca din 2021 să avem toate etapele de parcurs, iar din 2027 să avem un spital de top în toată zona Olteniei care să însemne şi spitalul regional al zonei Olteniei”, a afirmat Nelu Tătaru, întrebat vineri la Craiova despre subiect.

Citește și: Doliu în lumea politică: A murit în timp ce se afla în campanie electorală. Viza funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj .

Acesta a mai spus că „perioada 2021 - 2027 este termenul pentru viitorul Spital Regional de Urgenţă Craiova, care va însemna o relocare a Spitalului Judeţean de Urgenţă existent astăzi”

„Viitorul spital este unul cu 807 paturi, actualul este cu 1.500 de paturi. Rămâne ca în această perioadă analiza şi master planul să reaşeze pe vechiul aşezământ al Spitalului Judeţean o viitoare unitate, din discuţiile avute şi aici vor interveni şi autorităţile locale, a unui spital municipal”, a completat ministrul Sănătăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.