Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nelu Tătaru, după ce 23 de cadre medicale de la un spital de copii s-au infectat: 'Nu o să cerem nicio anchetă'

Inquam Photos / George Calin
Nelu Tătaru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, la Iaşi, că nu va cere o anchetă la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Maria" privind infectarea cadrelor medicale cu noul coronavirus, dar "se va evalua epidemiologic fiecare caz în parte".

"Nu o să cerem nicio anchetă (la spital - n.red.). O să evaluăm epidemiologic fiecare caz în parte. Acest spital nu este un spital suport COVID-19 şi nici nu avea paturi pentru COVID. Doar avea izolatoare. Gândiţi-vă că fiecare spital primeşte în acest moment suspiciune de infecţie cu SARS-CoV-2. Până evaluăm fiecare caz, avem acele izolatoare, dar odată cu creşterea numărului de cazuri, şi ne referim la cazurile medii, severe, critice, grave, care au un necesar de internare sau pentru staţiile de Terapie Intensivă, noi, ca Guvern, trebuie să fim pregătiţi pentru astfel de paturi. Dar aceste paturi din spitalele de fază 3 sunt acele care vor corespunde circuitelor epidemiologice, tocmai pentru a izola celelalte circuite, în contextul în care nu vrem să avem nicio infecţie în spital", a declarat Nelu Tătaru în cadrul unei conferinţe de presă.

Citește și: Mesaj de ultim moment al ministrului Marcel Vela: ‘De astăzi, ne despărțim’

Ministrul Sănătăţii a precizat că acei copii care ajung în spitalele de specialitate vor merge către secţiile de boli infecţioase dacă sunt confirmaţi cu COVID-19.

"Noi avem spitale specializate la copii. După cum ştiţi, patologia la copii este între 6 şi 6,5%. Avem în acest moment acele izolatoare în spitalele de copii, dar odată confirmaţi, vor merge către secţiile de boli infecţioase şi terapiile de acolo", a spus Tătaru.

Citește și: Fost ministru al Muncii: ‘Guvernul Orban pregătește o bombă fiscală amorsată pentru 2021’

Reprezentanţii DSP Iaşi au anunţat vineri un focar de COVID-19 la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Maria", unde 23 de cadre medicale au fost testate pozitiv. DSP a dispus izolarea la domiciliu a cazurilor confirmate şi dezinfecţia spaţiilor unităţii, precum şi reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul echipamentului de protecţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.