Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nelu Tătaru: Nu am trecut de valul 1. Mergem spre 20.000 de îmbolnăviri

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că, în acest moment, România încă se confruntă cu primul val de îmbolnăviri cu noul coronavirus şi că prognoza autorităţilor „merge spre 20.000  de îmbolnăviri la finalul primului val, dacă sunt respectate regulile”.

Vezi și: OFICIAL - Noile restricţii de circulaţie în starea de alertă. Apare o nouă declaraţie pe propria răspundere/ MODEL .

„Noi nu am trecut nici de valul 1. Suntem la începutul pantei descendente”, a declarat ministrul Sănătăţii, într-o intervenţie la Digi 24.

Nelu Tătaru a avertizat că numărul de infecţii poate oricând să crească, în condiţiile în care autorităţile nu mai impun carantina instituţionalizată pentru românii care se întorc în ţară, ci doar măsura autoizolării la domiciliu. Totul depinde, în acest caz, de responsabilitatea cetăţenilor.

De asemenea, Tătaru a mai dat exemplul focarelor de infecţii care sunt încă active în centrele de bătrâni sau de recuperare neuropsihică, unde situaţia trebuie gestionată, în continuare, cu mare atenţie.

„Nu putem vorbi terminarea primului val. După ce vom fi siguri că s-au respectat aceste reguli şi vom avea un număr mai mic de cazuri, atât cazuri noi, cât şi cazuri în terapie, putem spune că am gestionat o primă etapă, sau un prim val".

Tătaru a spus că vârful acestui prim val a fost atins. „Când am început să gestionăm acest prim val previzionam 10-12.000 de îmbolnăviri, în condiţiile sărbătorilor pascale sau a zilelor libere de 1 mai, momente greu de gestionat. Am trecut de vârful de 15.000. Suntem într-o scădere a numărului de cazuri active, de la o zi la alta", a adăugat oficialul.

Într-un asemenea scenariu, Tătaru speră ca de la 1 iunie să intrăm în a doua perioadă de relaxare doar dacă sunt respectate regulile de distanţare.

„Ne ghidăm după numărul de cazuri noi care apar de la o zi la alta, care trebuie să fie din ce în ce mai mic".

Vezi si: SONDAJ CURS - PNL își continuă căderea accelerată. VEZI Topul Personalităților și cine recuperează pierderea liberalilor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.