Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nelu Tătaru: Nu vrem să ne transformăm în stat polițienesc. Terapia intensivă este indicatorul nr.1

Inquam Photos / Octav Ganea
Nelu Tataru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat miercuri, la Digi24, că în acest moment nu se pune problema ca experții să-i recomande președintelui Klaus Iohannis revenirea la stare de urgență dar că evaluările se fac la fiecare 14 zile.

Citește și: SONDAJ CURS - Viitorul Parlament va fi controlat la limită de o mare alianţă de dreapta .

„Nu vrem sa ne transformam intr-un stat politienesc, cu amenzi, amenintari”, a zis ministrul, el invitându-i pe români să respecte reguli elementare de protecție precum portul măștii în spații închise, spălatul pe mâini, evitarea aglomerațiilor. „Daca situatia e mai grava, se poate prezenta situatia Presedintelui care poate decreta starea de urgenta. In acest moment nu suntem intr-o astfel de situatie, in acest moment problema se pune daca prelungim starea de alerta si daca luam alte masuri de relaxare la 15 iulie”, a adăugat Tătaru.

Ministrul a indicat că mai important decât numărul zilnic de noi infectări este gradul de ocupare a spitalelor, supraaglomerarea fiind cea mai gravă problemă. „Atata timp cat nu se suprapopulaeaza spitalele, putem control si putem gestiona”.

La ATI, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți. „Jumatate din ei cred ca sunt pe aparate. Din acestia intubati provin decesele. Numarul de la ATI poate certifica ca exista o boala grava. Daca nici acum nu credem, inseamna ca suntem inconstienti. Terapia intensiva ramane indicatorul numarul 1”, a precizat Nelu Tătaru.

El a spus că nu vrea va România să ajungă ca alte țări unde din cauza exploziei de cazuri pacienții de peste 65 de ani nu mai erau primiți pe ventilator pentru a fi oferit celor mai tineri care aveau mai multe șanse să trăiască.

Un vaccin va putea ajunge cel mai probabil in Romania in a doua jumatate a anului 2021, a mai spus Nelu Tătaru. „Comisia Europeană va distribui vaccinul în funcție de densitatea populației”, a explicat el.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.