Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nelu Tătaru promite că nu va mai impune restricții: Cât vrea să îi țină în spital pe asimptomatici

Inquam Photos / Octav Ganea
Nelu Tataru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi, că se impune prelungirea stării de alertă şi a pregătit o evaluare şi o propunere în acest sens pentru premier şi preşedinte, menţionând că de la 15 iulie nu vor fi impuse restricţii, dar nici nu vor fi măsuri de relaxare.

"Se impune prelungirea stării de alertă. Noi avem şi o evaluare făcută cu care vom merge ca şi propunere în CNSU, la premierul Ludovic Orban şi la preşedinte", a afirmat Tătaru, la Parlament, scrie agerpres.ro.

Citește și: Raed Arafat reacționează după ce a fost amenințat cu moartea: Pe mine nu mă afectează deloc. M-am obișnuit

Întrebat dacă de la 15 iulie vor fi impuse noi restricţii, Tătaru a spus: "Să nu vorbim de restricţii, dar să nu se gândim nici la relaxări".

Ministrul Sănătăţii a venit la Parlament pentru a participa la dezbaterile din Comisia juridică a Senatului pe proiectul privind carantina şi izolarea.

Citește și: Lovitură pentru proprietarii de mașini! S-ar putea întâmpla din ianuarie 2021

"Este prima oară când sunt invitat, vin de câte ori este nevoie, am răspuns prompt. Sănătatea publică e mai importantă dincolo de orgolii politice. Vin să lămurim nişte aspecte şi eu sper ca la sfârşitul acestor discuţii să avem o lege", a afirmat Tătaru.

El a adăugat că, în acest moment, "sunt nişte pârghii care lipsesc" în lupta cu noul coronavirus, menţionând în acest sens: internarea, izolarea şi detaşarea personalului medical.

Citește și: Vârsta de pensionare are parte de modificări! Cine sunt cei care vor beneficia de noile reguli

"Nu este un moment politic, este un moment medical. Este un moment în care trebuie să gestionăm viaţa românilor, sănătatea românilor, viaţa pacienţilor şi a personalului medical. În ultima perioadă sunt focare multiple în spitale tocmai pe o relaxare în tot ceea ce înseamnă populaţie, prezenţa unor pacienţi care nu au fost evaluaţi anterior", a afirmat Tătaru, adăugând că va lua măsuri suplimentare în zonele de focar "în măsura în care vor exista pârghiile legislative".

Întrebat în legătură cu prevederile privind internarea acasă a persoanelor asimptomatice infectate cu COVID-19, Tătaru a răspuns: "Văd o externare a unui pacient asimptomatic după o evaluare de 3 zile în care avem şi investigaţii suplimentare radiologice, biologice, precum şi un examen care să ne arate că simptomatologia nu a apărut în aceste interval sau simptomatologia care era uşoară a dispărut. Trei zile de asimptomatic este o recomandare ca să poată să fie externat, cu asumarea pacientului că respectă acea izolare la domiciliu, precum şi supravegherea prin DSP şi medicul de familie".

Citește și: Klaus Iohannis, apel urgent: Altfel, veți fi moralmente răspunzători de moartea a sute de români

El a spus că speră să se ajungă la un consens în legătură cu prevederea că orice pacient care este internat printr-un act administrativ să poată beneficia de măsura în care poate sancţiona măsura la judecătoria din raza căreia se află.

Comisia juridică a Senatului a reluat, marţi, dezbaterile asupra proiectului privind carantina şi izolarea, însă, după aproximativ o oră, senatorii jurişti au întrerupt şedinţa pentru a putea lua la cunoştinţă noile amendamente propuse la proiectul de lege.

Citește și: Mugur Mihăescu ‘amenință’ cu dovezi care vor răsturna situația: ‘Toate informațiile le veți afla’ . .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.