Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nelu Tătaru pune placa veche în scandalul Euthyrox: 'Distribuitorii preferă să meargă în ţări unde sunt preţuri mai mari'

Euthyrox
Euthyrox

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a explicat, marți, la Alba Iulia de ce aprovizionarea farmaciilor cu Euthyrox nu ar fi în cantități necesare. Ministrul spune că distribuitorii aleg să meargă în alte țări, unde medicamentul este mai scump, anunță AGERPRES.

„Din informaţiile noastre, pe care le avem în acest moment, sunt cantităţile necesare. Noi rămâne să verificăm în farmacii, dar rămâne să verificăm şi distribuitorii. În condiţiile în care unii optează pentru politică de preţ, creşterea preţurilor, în condiţiile în care la noi plătesc 7 lei şi în alte ţări plătesc 12 euro, acei distribuitori preferă să meargă în partea cealaltă. Mai este şi partea în care, să spunem, de grijă sau de temere, mai luăm şi mai facem şi câte un depozit acasă”, a declarat ministrul Sănătății - Nelu Tătaru.

Citește și: Doctorul Monica Pop a răbufnit: Nu-i credeți pe fățarnici! Neagă public existența Covid, dar dau repede din coate pentru a face rost de medicamente .

„Noi sperăm să putem avea şi cantitatea care ne trebuie. Din ce ne-a dat Merck şi din ce ne-a dat informaţii şi Comisia de Endocrinologie, ne arată că doar în luna aprilie a fost un deficit de producţie cu 20%, restul apare ca intrând în România cam aceeaşi cantitate, dar nu se regăseşte în farmacii”, a declarat Nelu Tătaru.

Politica de preţ este cea care face... Noi avem în acest moment autorizaţia de import paralel, în care să mărim cantităţile, dar gândim şi la o creştere a preţului, fiindcă, din discuţiile cu asociaţiile de pacienţi, vor chiar şi la un preţ mai ridicat, dar numai să-l găsească”, a mai adăugat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.