Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nelu Tătaru SPULBERĂ RECORDUL de 1.700 de cazuri de COVID -19: Au fost raportate cazuri de pe zilele anterioare

Captura TV
Nelu Tataru

România a avut 1.700 de cazuri de coronavirus, astăzi. E vorba de un record, însă ministrul Sănătății explică faptul că lucrurile nu stau tocmai așa.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că numărul de 1.713 noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 include şi cazuri neraportate din zilele anterioare. El recomandă păstrarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului, în condiţiile în care există focare în derulare apărute în urma unor evenimente private, în spitale, instituţii publice sau la agenţi economici, conform News.ro.

Citește și: DESCINDERI DIICOT la traficanții de droguri din Timișoara: zeci de mii de euro, RIDICAȚI de la suspecți

"Ţin să menţionez că aceste alegeri se vor desfăşura în contextul pandemiei, în faza a doua a primului val. Trebuie să vedem că avem o creştere a numărului de cazuri, astăzi numărăm 1.713 cazuri noi în contextul în care au fost raportate şi cazuri de pe zilele anterioare, dar în contextul în care avem în continuare 471 de cazuri în Terapie Intensivă, în care avem în continuare 49 de decese. Ţin să reamintesc că sunt anumite precauţii care trebuie respectate: distanţare fizică, portul măştii, dezinfectant”, a declarat, miercuri, Nelu Tătaru.

Ministrul a recomandat păstrarea măsurilor de precauţie şi de distanţare fizică, arătând că există focare în desfăşurare în toate mediile, de la instituţii publice la agenţi economici, în spitale, în centre sociale.

"Avem în evaluare în acest moment diferite focare, focare în desfăşurarea unor evenimente private, şi aici recomand celor care organizează astfel de evenimente private să menţină şi să păstreze acele norme de aplicare. Avem focare în instituţii, că sunt spitale sau instituţii administrative, avem în continuare focare la persoane instituţionalizate şi avem în continuare focare în desfăşurare în agenţi economici. Recomand în continuare păstrarea regulilor de precauţie, precum şi raportarea în imediata apropiere către DSP, unităţi sanitare, către medicul de familie la orice caz cu patologie respiratorie sau subfebrilităţi”, a adăugat Nelu Tătaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.