Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nemții aplică relaxare diferențiată: landurile din Germania pot lua măsuri specifice situației locale

andreearaicu.ro
relaxare

Cele 16 landuri federale germane îşi vor asuma fiecare răspunderea pentru relaxarea restricţiilor instituite cu scopul de a încetini răspândirea epidemiei de COVID-19, atât timp cât ele vor reacţiona rapid la o eventuală nouă creştere a numărului de contaminări, transmite DPA, citând surse, după o conferinţă telefonică între cancelarul Angela Merkel şi liderii landurilor germane.

Aceasta marchează în esenţă sfârşitul eforturilor Angelei Merkel în coordonarea unui răspuns naţional la pandemia de COVID-19, după ce mai multe landuri au ridicat măsurile restrictive de izolare, fără aprobarea sa, în diferite grade în ultimele săptămâni.

Variaţiile regionale au devenit posibile prin diviziunea federală a puterilor în Germania, sursă a multor dezbateri în timpul crizei actuale.

Conform unui acord convenit în cursul convorbirii telefonice de miercuri, liderii regionali nu au primit totuşi libertate deplină.

Potrivit unor surse citate de DPA, guvernele landurilor au acceptat să-şi limiteze acţiunile în funcţie de numărul noilor contaminări, ceea ce înseamnă că, dacă un district sau un oraş înregistrează mai mult de 50 de cazuri noi la 100.000 de locuitori într-o perioadă de şapte zile, regiunea trebuie să reintroducă măsuri mult mai stricte.

Citește și: VEȘTI BUNE de la Ludovic Orban: ce magazine din mall-uri se REDESCHID după 15 mai .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.