Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nemții dau un semnal: Cer MODIFICAREA modului de politică făcut până acum de Angela Merkel

merkel bautura

Cei mai mulţi cetăţeni germani aşteaptă schimbarea politicilor guvernamentale, în principal în contextul tranziţiei ecologice şi în privinţa integrării imigranţilor extracomunitari, relevă un sondaj de opinie.

Peste 60% (61,5%) dintre cetăţeni vor schimbarea actualului Guvern, condus de cancelarul Angela Merkel, iar 67% aşteaptă schimbarea politicilor guvernamentale în multe domenii, potrivit unui sondaj efectuat de Institutul Allensbach, informează publicaţiile Süddeutsche Zeitung şi Die Welt.

Peste 55% (55,4%) dintre persoanele intervievate doresc politici diferite în domeniul protecţiei mediului, 54,9% aşteaptă noi reguli privind integrarea imigranţilor extracomunitari, 53,9 vor modificarea sistemului de pensii, iar 52,4% cer reformarea sistemului educaţional, scrie mediafax.ro.

Uniunea Creştin-Democrată (centru-dreapta), partidul cancelarului Angela Merkel, este creditată cu 25% din intenţiile de vot, Alianţa '90 / Verzi (ecologistă) este la nivelul de 24%, iar Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) beneficiază de cotă de popularitate de 16%, relevă un alt sondaj de opinie, realizat de Institutul INSA, pentru publicaţia Bild am Sonntag. Formaţiunea de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD) este creditată cu 12%, iar Partidul Liber-Democrat (liberal) este la nivelul de 11%.

Germania va organiza alegeri parlamentare pe 26 septembrie. Angela Merkel a anunţat că nu va mai candida pentru postul de cancelar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.