Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nemții își fac stocuri de hârtie igienică, drojdie și făină

RTL
coronavirus germania

Cetăţenii germani şi-au sporit cumpărăturile de hârtie igienică, paste şi dezinfectanţi, pe măsură ce cazurile de coronavirus au atins cifre record în ţară şi înainte de aplicarea noilor măsuri de închidere a activităţilor din 2 noiembrie, relatează joi EFE. Germania se află într-o carantină parţială până la sfârşitul lunii cu scopul de a încetini răspândirea COVID-19.

Potrivit datelor Oficiului Federal de Statistică (Destatis), între 19 şi 24 octombrie cetăţenii au cumpărat mai mult decât dublu (139 %) suluri de hârtie igienică faţă de perioada prealabilă crizei, cuprinsă între august 2019 şi ianuarie 2020.

De asemenea, cererea produselor de dezinfectare a crescut continuu în ultimele săptămâni, mai mult decât dublu (104%) faţă de media anterioară crizei din perioada 26 şi 31 octombrie.

Au crescut de asemenea cumpărăturile la făină (101 %) şi drojdie (74 %) în timp ce conservele de legume au înregistrat o scădere în medie cu 0,1 %.

Chiar şi aşa, nu s-a atins nivelul cumpărăturilor înregistrat în primăvară când în perioada primului lockdown parţial vânzările la dezinfectanţi au crescut, de exemplu, de opt ori comparativ cu perioada anterioară crizei.

Germania (aproximativ 80 de milioane de locuitori) a înregistrat joi 19.990 de cazuri de noi contaminări cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore, ceea ce reprezintă un nou record de infecţii zilnice, conform datelor publicate de Institutul Robert Koch pentru controlul bolilor infecţioase (RKI).

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.