Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nemulțumiri în ședința BPN al PNL cu privire la Bogdan Aurescu. Nicolae Ciucă a reacționat dur: 'Nu avem nevoie de analize interne' / SURSE

ciuca guvern

Tensiuni în ședința BPN al PNL la o zi după eșecul aderării României la spațiul Schengen. Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, și-a exprimat vineri nemulțumirea față de ministrul de Externe Bogdan Aurescu pe care îl vede responsabil de faptul că România a fost refuzată în Spațiul Schengen, susțin surse din PNL.

Nica a mai punctat că Bogdan Aurescu nu este liberal și nici nu a venit la ședința BPN pentru a oferi explicații despre eșecul României. În acest context, el a cerut premierului evaluarea ministrului de Externe. „Noi suntem principalii afectați de eșecul Schengen”, a punctat Nica.

Liderul PNL Nicolae Ciucă a sărit nervos în apărarea ministrului de Externe, spunând că „nu avem nevoie de analize interne”. „Nu discutăm despre Schengen! (...) Reveniți la subiect”, a spus premierul, avertizându-l că îl va da afară din ședință.

Premierul a spus înainte de ședința BPN că nu caută vinovați în țară după eșecul aderării României la spațiul Schengen. Ciucă a spus că România va continua demersurile pentru aderarea la Schengen și a făcut apel în continuare la „o abordare decentă și unitară pentru demersurile pe care urmează să le facem”.

„Nu căutăm vinovați în interior pentru că nu facem altceva decât să dăm satisfacție celor care s-au opus aderării noastre”, a mai spus Nicolae Ciucă.

În schimb, liderul PNL Caraș-Severin, Marcel Vela, i-a felicitat pe miniștrii Bode și Aurescu pentru eforturile depuse în dosarul Schengen.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.